Özgür Özel'den Hamza Dağ'ın panik iddiasına yanıt: Panik halinde rozetimi mi çıkarmışım, bıyıklarımı mı inceltmişim, meyhane sokağında klip mi çekmişim?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Hamza Dağ'ın "Son zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in son derece panik halinde olduğunu görüyorum. İzmir'deki programlarında ya da TV ve gazetelere en son verdiği demeçlerde bizimle ilgili bazı sözlü ifadeleri olmuş. Bir genel başkanın İzmir'deki bir aday hakkında bu kadar konuşmasını çok manidar buluyorum sözlerini yanıtladı.

Özel, şunları söyledi:

Ben panik halinde rozet mi çıkarmışım, bıyıklarımı mı inceltmişim, genel başkanımın resimlerinden mi kaçmışım? Onlardan farklıyım diye meyhanelerde ben mi gezmişim? Mecliste içki yasağının çıkarıldığı gün, içki yasağını en sert savunan kişiyken meyhanelere girip ben mi klip çektim? Hamza Dağ hakkında çok konuşuyormuşum, bilmiyorum ama o benle çok konuşmak istiyor. O yanlış anlamış 'beni acil ara' diyen genel başkan ben değilim, kendi genel başkanız. Hamza, Tayyip Bey'i acil ara, İzmirlilere benziyormuşsun kızıyor. Olmadık işler yapıyormuşsun kızıyor. Şu kadarını söyleyeyim 'Hamza acil ara esprisine tahammül edemeyip, 4 genci apar topar gözaltın aaldırtan Hamza Dağ'ın mensubu olduğu AKP zihniyetidir. Dayatma budur. 4 genç espri yaptıysa ne olur? 

Hamza Bey ‘İzmir dayatmaya gelmez’ diyor. Türkiye’ye kim ne dayatıyor ona bakılsın. İzmir’de inanç noktasında kime ne dayatmışız. Kimi yaşam biçimi için zorlanmışız. Bir kişi çıkıp bize kendi yaşam biçiminizi dayattınız diyebilir mi? Onların yönettiği büyükşehirlerde bırak yerliyi yabancı turistlere alkollü yemek veren yerlere ruhsat vermiyorlar. Bununla da övünüyorlar. Yabancı turistin geleceği Kayseri, Konya belediyesi alkol ruhsatlı yer açıyor mu? Siyaset rekabet işidir. Bir şehre iktidar partisinin bakanları fazlaca geliyorsa iyi bir şeydir. Diğer  yandan seçim öncesi bu gelişler düşünüldüğünde onu da Hamza Dağ düşünsün. Hamza
Dağ panik butonuna fazla basmış, buton kırmızı yandıkça Ankara’da panik başlamış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Daha önce 25 ilçeyi kazanıyoruz, 5 ilçede başa baş durum var demiştiniz. Son durum nedir?" sorusuna Özel, "En büyük anket 31 Mart günü yapılacak. Seçim yaklaştıkça anket söylemek seçmeni yönlendirmeye yönelik oluyor. Son değerlendirmemden bugüne daha kötü bir anket görmediğimi, her gördüğüm anketin daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. 31 Mart tarihinde İzmir'de bir büyük başarı yakalayacağız. İzmir'in beklediği değişimi, dönüşümü gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi.

"Bankalara promosyon verin diye yazı yazmışlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, kamu bankalarının emekliler için 8-12 bin TL arasındaki promosyon ödemesi de sorulan Özel şu değerlendirmeyi yaptı:

Bankalara yazı yazmışlar, promosyon verin, bunu da 1 Nisan'dan önce verin diyorlar. Promosyon şudur; emekli hangi bankayı tercih ediyorsa o verir. 8-12 bin TL diyor ya, Yapı Kredi Bankası zaten 15 bin TL veriyormuş. Kimin parasını kime veriyorsunuz? Zaten emeklilere verilecek parayı 1 Nisan'dan öne çekerek emeklinin yaptığı anlaşmayı emekliye, emeklinin hakkını emekliye jest diye sunan, emekliyi kandırmaya çalışan bir anlayış var. Emekli onların aklını istemiyor, kendi hakkını istiyor. Emeklinin hakkı en az 1 asgari ücrettir, doğrusu 1,5 asgari ücrettir.

"Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için bir araya geldiler"

Özgür Özel, daha sonra Havagazı Fabrikası Kültür Merkezinde düzenlenen Romanlar Buluşması etkinliğine katıldı.

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay da Karşıyaka'daki belediye başkanlığı döneminde herkese eşit hizmet götürmeye çalıştıklarına işaret ederek, "Romanlarımız, kendi mahallelerinde sorunlarının çözümünde yine kendi içlerinden çıkan önderlerle, kurdukları sivil toplum kuruluşlarıyla, yapmış oldukları mücadelede bize yoldaş oldular." diye konuştu.

Özel şöyle devam etti:

AK Parti ve MHP kol kola girdi, yanlarına HÜDAPAR'ı aldılar. Geçmişte domuz bağlarını, kadına karşı şiddeti hatırlıyorsunuz. 'Bekar kadınlar sahiplendirilmeli' diyenlerle 3-5 oy için bir araya geldiler. Her geçen gün birbirine benziyorlar. AK Parti'ye bir nazar boncuğu takacak olsam, İstanbul Sözleşmesi için takarım. Çünkü kadına karşı şiddetin, ayrımcılığın önlenmesiyle ilgili bir iş ama HÜDAPAR böyle istiyor diye bir gecede sözleşmeden çıktılar. Tekrar kadına karşı şiddet ve öldürme vakaları artmaya başladı. Medeni Kanun'a, kadın haklarına göz dikenler çoğaldı. Bu konuda son derece dikkatli olmak lazım

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU