DEM Parti adayı Beştaş: Burcu Hanım'la yan yana koltuklarda çalıştık, böyle bir yüzü olduğunu bilmiyordum

Meral Danış Beştaş: Kendisini tanırım ama açıkçası bu kadar çok yüzü olduğunu bilmiyordum. Meclis'te birlikte çalışıyoruz

KRT TV canlı yayınına konuk olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, Burcu Köksal için "Bence özü ortaya çıktı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sadece DEM Parti mi rahatsız olmalı?"

Beştaş sözlerini şöyle sürdürdü:

Bütün Türkiye yurttaşlarına soruyorum. Bu durum sadece DEM Parti'yi mi rahatsız etmeli? Bunun adı faşizm, ırçılık. Burcu Hanım ile beraber Grup Başkanvekilliği yaptım. Gayet iyi tanırım. Aylarca koltuklarımız bile yan yanaydı. Kendisini tanırım ama açıkçası bu kadar çok yüzü olduğunu bilmiyordum. Meclis'te birlikte çalışıyoruz. Burcu Hanım'ın bu kadar ileri gidebileceğini düşünmüyordum. Bence özü ortaya çıktı. Biz Trabzon'un Diyarbakır'a, Diyarbakır'ın Hakkari'ye, Hakkari'nin Edirne'ye aynı şekilde yaklaşım gösterdiğini bir Türkiye hayal ediyoruz. 'Afyon'da milliyetçiler daha fazla aman ben bunu söyleyeyim belki kazanırım' diyor. Bu arada kazanabileceği bir belediye de yok.

"İlelebet bir partiye destek veremeyiz"

Aday olurken başkalarına kazanma-kaybettirme gibi bir kaygılarının olmadığını dile getiren Beştaş, sözlerine şöyle devam etti:

Aday olarak söylüyorum, biz katiyen buraya geldiğimizde şuna kaybettirelim kazandıralım gibi bir arka planla gelmedik. İkisi rekabet etsin, biz kendi oyumuzu almak istiyoruz. Bundan daha doğal bir siyaset olabilir mi? Bizim derdimiz iktidarla, muhalefetle değil. Biz iktidara karşı bir mücadele yürütüyoruz. Biz kimsenin kaybetmesine sebep olmuyoruz. Onlar kazanıyorlarsa buyursun kazansınlar. Sonuçta ben kendi oyumu almak istiyorum. Başta da söyledim, biz ilelebet bir partiye oy vereceğiz diye bir şey yok. Böyle bir siyaset yürütemeyiz. Biz bunu 2019'da yaptık, 2023'te yaptık. Neticede bu da biraz fazla oldu.

"Kutuplaşma" uyarısı

Beştaş, Kürt sorunuyla ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

Biz bu sorunun şiddetle, çatışmalarla, ölümlerle çözülemeyeceğini ve demokratik siyasetin çözüm mercii olduğunu söylüyoruz. Bu nedenle parlamentoda bunu her gün konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Bu sorunu sadece Türkiye yaşamadı. Dünyada birçok ülkede yaşandı. Neticede müzakereyle, diyalogla, hak ve adalet temelli olarak bu mesele çözülebilir diyoruz. Biz bunu söylerken CHP'ye de söylüyoruz. CHP'ye diyoruz ki, Tanju Özcan gibi, Burcu Köksal gibi dil kurup Kürt meselesini çözemezsiniz. Bu kutuplaşmayı artırır. 

 

KRT TV, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU