Beyaz Saray: Gazze görüşmeleri devam ediyor ve Hamas'a sunulan koşulları kabul etmesi çağrısında bulunuyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü Kirby hâlâ ramazan başlamadan bir ateşkes anlaşması imzalamayı umduğunu söyledi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby / Fotoğraf: AFP

Beyaz Saray dün yaptığı açıklamada, esirler konusunda anlaşmaya varmak için Gazze'de geçici bir ateşkesin gerekli olduğunu söyledi ve Hamas'ı, Kahire'de ateşkes görüşmeleri devam ederken masadaki koşulları kabul etmeye çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters'tan aktardığı habere göre Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby gazetecilere verdiği demeçte, ABD'nin hâlâ ramazan ayı başından önce esirlerin serbest bırakılması karşılığında bir ateşkes anlaşması imzalamayı umduğunu söyledi.

Kirby, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'in güneyine düzenlediği saldırıdan bu yana elinde tuttuğu bazı hasta, yaşlı ve yaralı esirlerin serbest bırakılması karşılığında altı haftalık ateşkesin sağlanmasını öngören anlaşmanın şartlarını henüz kabul etmediğini de sözlerine ekledi.

Kirby, ABD'nin Gazze'ye havadan yardım göndermeye devam edeceğini ve daha fazla yardım sağlayacak bir deniz seçeneği üzerinde çalıştığını söyledi. İsrail hükümetinin bazı üyelerinin muhalefeti nedeniyle tırlarla teslimatın yavaşladığına dikkat çeken Kirby, “Bu konuda İsrail'in daha fazla çaba gösterme sorumluluğu var” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU