Ali Babacan: Çiller, ihtiyaç halinde ortaya çıkıyor

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum'a desteğini açıklayan eski Başbakan Çiller'e DEVA Partisi lideri Babacan'dan sert eleştiriler geldi

Eski Başbakan Tansu Çiller'in Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum'a desteğini açıklaması, siyasette yeni bir tartışma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Çiller'in bu desteğini ele alarak sert açıklamalarda bulundu. Babacan, "90'ların karanlığında ismi olan bir eski başbakan çıkıyor. İktidarın İstanbul adayına desteğini açıklıyor. 5 Nisan 94 kriziyle de anılır sık sık, biliyorsunuz. Onu da ihtiyaç durumunda ortalarda görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"En çok zararı onlardan gördük"

Babacan'ın açıklamalarında dikkat çeken nokta, 90'lı yılların siyasi atmosferinde önemli roller üstlenen isimlerle ilgili iktidara seslenmesi oldu. "Biz o siyasetçileri çok gördük. Bu ülke onları maalesef çok gördü, en çok da zararlarını gördü" diyerek 90'lı yılların siyasi figürlerinin artık ekranlardan ve siyasi sahnedeki aktif rollerden uzak tutulması gerektiğini ifade etti.

DEVA Partisi'nin yerel seçimlerde Antalya'ya özel olarak hazırladığı projeler ve vaatler de Babacan'ın konuşmasında yer aldı. Babacan, partisinin yerel yönetim anlayışının, halkın ihtiyaçlarına duyarlı, şeffaf ve katılımcı olacağını ifade etti. DEVA Partisi'nin, Antalya'nın her bir ilçesinde seçmenlerin karşısına çözüm odaklı projelerle çıktığını belirten Babacan, 31 Mart seçimlerinde Antalyalılardan destek istedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU