Suudi Arabistan’da sanayi ve madencilik sektörlerinde insan yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik bir strateji başlatıldı

Kamu Yatırım Fonu ile işbirliği içinde Ulusal Sanayi Akademisi’nin açılışını yapıldı

Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı, Riyad’da düzenlenen İnsan Kapasitesi Girişimi Konferansı’nda konuşuyor / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bender el-Hureyf, bugün başkent Riyad’da düzenlenen İnsan Kapasitesi Girişimi Konferansı sırasında, sanayi ve madencilik sektörlerinde insan yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik bir strateji başlattı.

Bakan ayrıca, Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile işbirliği içinde Ulusal Sanayi Akademisi’nin açılışını yaptı.

Konferans bugün, Başbakan ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in himayesinde, 200’den fazla uluslararası konuşmacının katılımıyla başladı.

İnsan Kapasitesi Girişimi Konferansı’na, politika yapıcılar, uluslararası kuruluşlar, şirket başkanları, yatırımcılar, girişimciler, akademik ve sosyal kurumların başkanları, kar amacı gütmeyen sektör ile araştırma ve düşünce merkezlerinin liderleri başta olmak üzere 13 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.

Bakan konferansta, özel sektörle koordineli olarak sistemdeki 50 binden fazla çalışanın geçen yıl eğitildiğini ve işgücünde yüzde 40’lık bir büyüme oranı elde edildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hureyf, Suudi Arabistan’ın araştırma, geliştirme ve inovasyonda yenilikçi bir ülke haline gelmesinin, araştırma ve inovasyon önceliklerinin farklı sektörlerin birçok alanda sürdürülebilirliği sağlamasına yol açtığını bildirdi.

Bugün başlatılan sanayi ve madencilik sektörlerinde insan yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik strateji, yeni model ve teknolojilerin benimsenmesi ve vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için işlerin geleceğinin şekillendirilmesini hedefliyor.

Bakanın açıklamasına göre strateji, büyümeyi sağlamak ve sektörün hedeflerine ulaşmak için doğru yetenekleri çekmek, yetenek ve liderliği güçlendirmek, insan sermayesi için rekabetçi bir ortam yaratmak, yenilikçiliği ve üretkenliği teşvik etmek ve işbirlikçi bir ekosistem yaratmak gibi dört ana hedefi içeriyor.

2030 Vizyonu ve Ulusal Sanayi Stratejisi’nin vizyonuyla tutarlı olan strateji, 40’tan fazla girişimin oluşturulmasıyla, sanayi ve madencilik sektörlerinde gerekli becerilerin belirlenmesine, en iyi yeteneklerin çekilmesine, iş gücü verimliliğinin geliştirilmesine, artırılmasına ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunur.

PIF ile işbirliği içinde açılışı yapılan Ulusal Sanayi Akademisi ise, deneyimli ve yeni mezunlar için doğrudan eğitim programları sağlamayı, mevcut eğitim enstitülerini desteklemeyi, teşvikler sağlamayı, ortaklıkları kolaylaştırmayı ve sanayi sektöründeki en son teknolojileri hedefleyen dünya standartlarında programlar sunmayı amaçlıyor.

Akademi, yerel ve uluslararası eğitim kurumlarını destekleyip güçlendirip, hedef gruplara doğrudan eğitim programları sunarak, insan kapasitesi geliştirme stratejisinin hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynayacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU