Cumhur İttifakı'nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için ideolojik bir tutumu değil, hizmeti ön planda tutacağız

"Bir İzmirli olarak, İzmir'in değerlerini bilen biri olarak farklılıkları yük değil zenginlik gören biri olarak hizmet etmeye geliyoruz"

Fotoğraf: AA

Gazete Duvar'a konuşan Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye adayı Hamza Dağ; seçim çalışmaları sırasında neden parti logosu kullanmadığına dair soruya "İzmir için ideolojik bir tutumu değil, hizmetin ön planda olduğu, tüm kesimleri kucaklayan yönetsel bir tecrübeyle ilerlediğimizi ve ilerleyeceğimizi hemşehrilerimize aktarmak ve anlatmak için logo kullanmadık" diye yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hiçbir ayrım gözetmediğini dile getiren Dağ, çekincesi olmadığını ancak "Farklı düşüncelere sahip, farklı aidiyetleri olan vatandaşlarımıza da bu hassasiyetimizi göstermek istediğini" kaydederek sözlerine şu ifadelerle devam etti:

Benim “Hamza Dağ” olarak hangi siyasi geleneğin, hangi partinin bir mensubu olduğumu bilmeyen yoktur. Bunun yanında ben Cumhur İttifakı’nın adayıyım. Bugüne kadar hemşehrilerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmediğim gibi her bir İzmir’liye eşit mesafede olmaya and içmiş bir adayım. Farklı düşüncelere sahip, farklı aidiyetleri olan vatandaşlarımıza da bu hassasiyetimizi göstermek istedik. Farklı bir çekincemizin olması söz konusu değil. Çünkü en başında da söylediğim gibi gençlik yıllarımdan beri benim kim olduğumu İzmirliler bilir. Bu şehrin yeni yüzlerinden değilim. 4 dönem milletvekilliği yaptım.

Seçim çalışmaları sırasında İzmir'de barların yoğun olduğu sokaklara giden Dağ, bununla ilgili soruya da "Belediyenin seküleri, muhafazakarı olmaz" şeklinde yanıt vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Belediye hizmet yeridir. Belediyenin seküleri, muhafazakârı olmaz. Bir İzmirli olarak, İzmir'in değerlerini bilen biri olarak farklılıkları yük değil zenginlik gören biri olarak hizmet etmeye geliyoruz. Yerel yönetimlerin sınırlarının nerde başlayıp nerde bittiğini de çok iyi biliyoruz. Görevinin, yetkisinin icraat ve hizmetle sınırlı olduğu düşüncesine de derinden vakıfız. Yaşam tarzı, bakış açısı, dünya görüşü bir sözle sosyal yaşamı kapsayan her şey dün nasılsa bugün de yarın da aynı minvalde ilerler ve ilerleyecektir.

 

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz

 

Gazete Duvar 

DAHA FAZLA HABER OKU