Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin: Kılıçdaroğlu'nun arkasında duran kişileri harcamayı kafaya koymuşlar

"Partide büyük bir temizlik önceden planlanmış. Kendilerine yakın olanlarla devam edip, yakın olmayanlarla yollarını ayırmak."

Fotoğraf: AA

Eski CHP'li Çukurova Belediye Başkanı ve İYİ Parti Çukurova Belediye Başkan adayı Soner Çetin CHP'den ayrılma sürecini anlattı.

Habertürk'ten Esra Toptaş'ın sorularını yanıtlayan Çetin "CHP'li yol arkadaşlarımız çok soruyorlar. İç dünyalarında üzülenler var. Partimizden ayrılmak zorunda niçin kaldığımızı bilmeyerek darılanlar, kırılanlar var. Anlattıkça neden böyle olduğunu anlıyor ve bize hak veriyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurultayda koltuğunu kaybeden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ifade eden Çetin şunları kaydetti:

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasında kurultayda dimdik durdum. Ama gördüm ki kurultaydan sonra kendilerine oy veren vermeyen diye ayrım yapmaması gereken herkesi kucaklaması gereken parti yönetimi ve genel başkan böyle bir ayrıma girmiş. Aslında açıkça ifade edildi bize. Bize Çukurova halkından büyük bir teveccüh var. Kurultayda genel başkan 'her yerde ön seçim yapılacak' dedi. Buna güvenerek adaylık başvurumu yaptım. Ama bu verilen sözde durulmadı. Daha sonra 'başarı ölçümü yapacağız' dendi. Bizim de yaptırdığımız ölçümlerde yüzde 60'ın üzerinde çıktığımız malum. Ancak zaten kafaya koymuşlar. Kendilerince garanti gördükleri yerde Kılıçdaroğlu'nun arkasında duran kişileri tabiri caizse harcamayı kafaya koymuşlar. Partide büyük bir temizlik önceden planlanmış. Kendilerine yakın olanlarla devam edip, yakın olmayanlarla yollarını ayırmak.

Ben CHP'nin kurumsal kimliğine laf söylemem, söyletmem de. Ama şu bir gerçek yapılan haksızlıklara karşı durmak durumundaydık. İnsanların beklentileriyle oynamak sonra da safdışı bırakmak. Bunlar hep önceden hesaplanmış. İlçe seçim kuruluna bana itirazda bulunulmuş. Bunu korktukları için yapıyorlar.    

 

Independent Türkçe, Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU