CHP lideri Özel: Vatandaşa şantaj üzerinden siyaset yapılıyor

"Ülkeyi yönetenlerin topladığı deprem paraları, aksayan kurtarma çalışmaları, Kızılay’ın çadır satmasından tutun da bir ay sonraya kadar insanlara çadır veremeyen bir yönetim var."

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını "şantaj" olarak değerlendirdi.

 Erdoğan Hatay'da yaptığı açıklamada "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı” demişti. Ordu'da da benzer ifadeler kullanan Erdoğan "Biz varsak doğalgaz var, biz yoksak doğalgaz yok" diye konuşmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir de yalan boyutu var"

Now TV yayınına katılan Özel Erdoğan'ın açıklamaları için " Bilinçsiz bir söylem değil" dedi.

Özel şöyle devam etti:

Vatandaşa şantaj üzerinden siyaset yapılıyor. Önce Hatay’dakinden bahsetmek istiyorum. Vicdansızlık, taş kalplilik.

En büyük yıkımın olduğu beş-altı kentten Hatay’da büyükşehir bizde. Ülkeyi yönetenlerin topladığı deprem paraları, aksayan kurtarma çalışmaları, Kızılay’ın çadır satmasından tutun da bir ay sonraya kadar insanlara çadır veremeyen bir yönetim var.

Biz bütün belediyelerimizle koştuk, İBB… Hatay’da bir eksiklik varsa bunun yüzde 1’i bizdeyse biz payımızdan utanç duyarız. Yüzde 99 ona.

O oy sana helal mi? Yazıklar olsun. Meselenin bir de yalan boyutu var: Öyle bir izlenim yaratıyor ki “Bizde olsaydınız böyle olmazdınız” diyor. Adıyaman, Kahramanmaraş sende. Ne yaptın? Bir sene geçti, 10 kişiden dokuzu yine konteynerde çadırda. Bu sene tamamlandığında 650 bin konutun sadece yüzde 11’ini vermiş olacak. Yani ikinci yıl tamamlandığında da toplam ihtiyacın yüzde 90’ı dışarıda olacak.

"Lütfü Savaş’ın da desteği ve onayıyla bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyoruz"

Özel, Hatay’da Lütfü Savaş’ın adaylığına yönelik de açıklamada bulundu.Özel,  “Hatay’da Lütfü Savaş’ın da desteği ve onayıyla bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alacağımızı gösteriyoruz. Bu şekilde davranmazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor” dedi. 

Özel, bir Hatay ittifakına ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “İttifak kurulmazsa Cumhur İttifakı’nın adayı şans yakalayacak” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU