İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a "Kanal İstanbul" yanıtı

"Kanal İstanbul gibi bir baş belası işi, bu şehrin başından uzak tuttuk."

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Artİstanbul Feshane’de yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluştu.

İmamoğlu burada yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum'un “Devlet, hükümet desteği olsaydı İstanbul nerede olurdu” ifadesini değerlendirdi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet, hükümet desteği derken; yanlış bir destek ülkeyi başka yerlere götürün ya da şehirleri. Onun altını çizeyim. Yani bazen hükümet ve belediye işbirliği yapınca askeri alanların dolduğu, kulelerin sıklaştığı ya da sahillerin binalarla dolduğu bir düzenle de karşı karşıya gelebilirsiniz. Biz İstanbul'da ortaya koyduğumuz tavırla en başta Kanal İstanbul gibi bir baş belası işi, bu şehrin başından uzak tuttuk. Ve başlayamadılar. Bugün eğer sayın Kurum'a ‘İstanbul'un gündeminde olmayan bir konu, bizim de gündemimizde olmaz’ dedirtebiliyorsak, 10 ay önce hararetle nasıl ağız dolusu cümleler kurduğunu görürseniz aslında bizim nerede durduğumuzu ve nasıl bir akıllıca ve prensipli bir süreç yönettiğimizi de görürsünüz.

Kurum ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde Marmara Denizi’nde ortaya çıkan müsilaja karşı ortak toplantılar yaptıklarını hatırlatan İmamoğlu "Bu ortak toplantıların ilkinde muhtemelen benim konuşmamdan endişe etmiş olacak ki; ‘Arkadaşlar burada müsilajı tartışacağız. Ne olur Kanal İstanbul gibi başka meseleleri bu sürecin içine katmayalım’ demiştir. Yani aslında Kanal İstanbul meselesinin gerçekleşmesi halinde Marmara Denizi'nin bırakın müsilajı, öleceği nettir. Kaybolacağı, yok olacağı nettir. Ama ona rağmen böyle bir taleple toplantıyı açmıştır. Yani İstanbul meselelerine duyarlılığın önünde sayın Cumhurbaşkanı'nın ne istediği ne istemediği, neden hoşlandığı ya da neden hoşlanmadığı onlar için daha öncelik meselesidir" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU