Uluslararası bilim topluluğu AQAS'tan Türkiye'den uzman isme davet

92 ulusal ve uluslararası üniversiteden oluşan bilim topluluğu Agency for Quality Assurance (AQAS) Türkiye’den akademi dışında bir uzmanı uluslararası alanda üniversitelerin değerlendirilmesine yönelik davette bulundu

Fotoğraf: Canva

Ajans für Qualitätssicherung durch Akkreditierung von Studiengängen yani AQAS. 

Yüksek öğrenim kurumlarındaki eğitim programlarının kalitesini değerlendiren ve akredite eden bir Alman kuruluşu. 

AQAS, Almanya'daki üniversiteler ve diğer yüksek öğrenim kurumlarında sunulan lisans, yüksek lisans ve doktora programları dahil olmak üzere çeşitli eğitim programlarını değerlendiriyor.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Dünyada AQAS tarafından akredite edilen programlar, Avrupa standartları ve ilkelerine uygunluğunu belgeliyor.

Avrupa'daki Yükseköğretim Kalite Güvencesi Ajansları Birliği'nin (ENQA) üyesi olan kuruluş, Türkiye’den akademi dışında bir uzmana uluslararası alanda üniversitelerin değerlendirilmesine yönelik davette bulundu.

AQAS,  Yayın ve Medya Danışmanı Saygı Ünlü’yü yükseköğretimde iletişim fakülteleri bölümlerinin değerlendirilmesi konusunda meslek uzmanı olarak görevlendirdi.
 

FOTO.png
Saygı Ünlü / Fotoğraf: Independent Türkçe


Ünlü'ye bu görevlendirme iletişim danışmanlığı çalışmalarıyla  Avrupa Üniversitesi Lefke'deki toplantılarda yükseköğretime getirdiği katkı ve mesleki bakış açısına getirdiği perspektif nedeniyle yapıldı.

Böylece AQAS, Basın, Yayın ve Medya Danışmanı Saygı Ünlü’yü yükseköğretimde iletişim fakülteleri bölümlerinin değerlendirilmesi konusunda meslek uzmanı olarak görevlendirmiş oldu.

Kurumun yönetici direktörü Doris Herrmann, Tükiye'den bir uzmanın bölgedeki uluslararası projeler, faaliyetlerden dolayı söz konusu sürece dahil edildiğini ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU