Akşener, İYİ Parti'nin İstanbul adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu, Balıkesir Belediye Başkan adayının da Turhan Çömez olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında, İsveç'in NATO'ya katılımı için TBMM'de yapılan oylamaya ilişkin konuşan Akşener, CHP'nin "evet" oyu vermesini eleştirerek, "İsveç'in NATO'ya katılım protokolü İYİ Parti'nin hayır oyuna rağmen Cumhur İttifakı ve CHP'nin oylarıyla kabul edildi. 'AK Parti ile aynı bildiriye imza atmayız' diyenlerin el kaldırdığına şahit olduk. Milli güvenliğimiz için talep ettiğimiz hususlar yerine getirilmemiş, kabul edilebilir adımlar atılmamış olmasına rağmen, ülkemizin elindeki koz elimizden uçup gitti" dedi.

"Biz İYİ Parti olarak bu konuda en başında ne söylediysek onun savunucusu olduk" diyen Akşener, "NATO'nun genişleme sürecini önemli bulsak da Türkiye'nin çıkarları, onuru ve saygınlığı bizim için önemliydi. Öyle bir oylama yaşadık ki adeta turnusol kağıdı niteliğindeydi. Dün de gösterdik ki her türlü baskıya dayatmaya rağmen dimdik duran bir İyi Parti var" ifadelerini kullandı.

TÜİK eleştirisi

TÜİK'e yönelik eleştirilerde bulunan Akşener, "İnsana sormazlar mı madem milletin hissettiği enflasyonu açıklamıyorsun , rakamları gerçeklere göre belirlemiyorsun o zaman kimin rakamlarını belirliyorsun kardeşim? Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz? İnsanlar çimento mu yiyiyor? Milletin tüketim alışkanlıkları yanlış demek, millete ekmek bulamıyorsan tuğla ye demek gibi bir şey" diye konuştu.

Emekli maaşların yapılan zam oranını da eleştiren Akşener şunları kaydetti:

Sayın Erdoğan, emeklilerimiz üzerindeki ağır yükü kaldırın. En düşük maaşını asgari ücret seviyesine çıkarın. Kök maaş işinden vazgeçin. Yüksek ücret üzerinden prim ödeyenleri cezalandırmayın. Emeklilerimiz kendi hayatlarında değil, evlatlarının hayatlarından da sorumlu. Bu memleket için ter dökenleri daha fazla görmezden gelemezsiniz. Vatandaşınızı umursamıyorsanız o makamlarda oturmanızın bir anlamı yoktur!"

İYİ Parti'nin adayları açıklandı

Akşener, yerel seçimlere ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu olduğunu açıkladı. 

Balıkesir Belediye Başkan adayının da Turhan Çömez olarak açıklayan Akşener, Sincan Belediye Başkan adayı da Sinan Koca olarak duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU