Gazze Şeridi iletişim ve internetsiz altıncı günü geride bıraktı

6 günlük kesinti İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlangıcından bu yana aralıksız yaşanan en uzun süreli kesinti oldu

Gazze Şeridi’nde internet savaşın başlangıcından bu yana birden fazla kez kesildi / Fotoğraf: Reuters

Dünyadaki iletişim ağlarını izleyen NetBlocks web sitesine göre Gazze Şeridi’ndeki iletişim kesintisi dün altıncı gününe girdi. Bu, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlangıcından bu yana aralıksız yaşanan en uzun süreli kesinti oldu.

Fransız Haber Ajansı’na (AFP) göre Gazze Şeridi’nde internet hizmetleri, dördüncü ayına giren savaşın başlangıcından bu yana birçok kez kesildi.

NetBlocks’ın X hesabından yapılan açıklamada, “altıncı gününe giren kesintinin, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlangıcından bu yana aralıksız bir şekilde yaşanan en uzun süreli iletişim kesintisi” olduğuna işaret edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, iletişim kesintisinden İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği “şiddetli bombardımanı” sorumlu tuttu. Gazze Şeridi aynı zamanda halihazırda tam bir elektrik kesintisi altında yaşıyor ve jeneratörlerini çalıştıracak yakıtı bulmakta güçlük çekiyor.

Gazze Şeridi’ndeki savaş, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği eşi benzeri görülmemiş saldırısının ardından başladı. AFP’nin İsrail resmi makamlarının verilerine dayanarak hazırladığı bilançoya göre Hamas’ın saldırısı, İsrail tarafında çoğu sivil olmak üzere yaklaşık bin 140 kişinin ölmesiyle sonuçlandı.

Hamas ve diğer militanlar saldırı sırasında yaklaşık 250 kişiyi rehin almıştı. Şarku’l Avsat’ın ulaştığı bilgiye göre rehinelerin 27’sinin öldüğü varsayılırken, yaklaşık 132’si hala Gazze Şeridi’nde tutuluyor.

İsrail’in saldırıya Gazze Şeridi’ni bombalayarak karşılık vermesi sonucu, Gazze Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 24 bin 448 kişi hayatını kaybetti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU