Yeniden Refah Partisi, AK Parti'yle ittifak görüşmelerinin kesildiğini açıkladı

Kılıç: Yeniden Refah Partisi'nin duruşu ilkeler temelinde bir duruştur

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç; 31 Mart yerel seçimleri için AK Parti'ye yaptıkları itttifak görüşmelerinin durduğunu açıkladı.

Basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıç; "AK Parti ile ittifak görüşmeleri gitmiyor. Heyetler arasındaki görüşmeler kesildi. Randevulaşma söz konusu olmadı. Talep veya girişimimiz olmayacak" şeklinde konuştu.

AK Parti'den Konya Büyükşehir'i istemek gibi bir taleplerinin olmadığını, amaçlarının "bir şeyler koparmak" olmadığını dile getiren Kılıç; sözlerini şöyle sürdürdü:

Duruşumuzun birşeyler koparmaya çalışmak şeklinde özetlenmesinden rahatsızlık duyuyoruz Yeniden Refah Partisi'nin duruşu ilkeler temelinde bir duruştur. Cumhur İttifakı'na girerken AK Parti'yle aramızda imzalanmış bulunan 30 maddelik protokolün dışında bir yerde değiliz.

Kılıç ayrıca; liderler düzeyinde bir talep gelirse görüşmeye olumlu bakacaklarını belirterek, "Siyaset müzakereye açık olmak, işbirliğine kapıları açık tutmaktır. Eskilerin dediği gibi siyasette 24 saat bile uzun süredir" yorumunu yaptı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU