DEM Parti'nin eş genel başkanları, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu temsilcileriyle görüştü

"Eğitimi dinselleştirme, ÇEDES projesi karşısında ciddi mücadele vermeliyiz. Ortak mücadele etmeye de devam edeceğiz."

Fotoğraf: AA

DEM Parti'nin eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu temsilcileriyle bir araya geldi.

DEM Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede Eş Genel Başkanlara DEM Parti Halklar ve İnançlar Komisyonu eşlik etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları burada yaptığı açıklamada 'Maraş Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PİRHA'da yer alan habere göre; Hatimoğulları şunları kaydetti: 

Alevi kurumlarıyla gücümüz, aklımız yettikçe bir arada olmaya çalıştık. Aleviler bu ülkede Türk İslam baskısı ile çokça katliamlara da maruz kaldı. Son süreçte Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile bir devşirme politikası söz konusu. Topluma daha fazla bir hegemonya kurma amaçları var. Eğitimi dinselleştirme, ÇEDES projesi karşısında ciddi mücadele vermeliyiz. Ortak mücadele etmeye de devam edeceğiz. Hızır yar ve yardımcımız olsun. Maraş Katliamı yıldönümündeyiz. Yitirdiklerimizi anıyorum.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat Kahramanmaraş’a gitmeden önce siyasi partileri ziyaret ettiklerini belirtti.

Mat, Avrupa’da Aleviler olarak bütün yasal haklarımızı elde ettik. Çünkü Aleviler örgütlendiler. Aleviler , Avrupa’da nerede yaşıyorsa yönetmeye de ortak oldular. Ayrıca Avrupa devletlerinin anayasasında din ve inanç özgürlüğü var ve bunları uygulamakta yükümlüler. Bu hakların Türkiye’de de olmasını istiyoruz. Birlikte kazanacağımıza inanıyoruz. Dedelerimiz gülbeng isterken kurdun kuşu hakkı için de, ezilenler için de hak ister. Biz de bu niyetle mücadale yürütüyoruz. Bu vesileyle buradayız” diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU