Cumhur İttifakı'nın parçasıyız diyen BBP lideri Destici: Asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalı ve yılda iki kez belirlenmeli

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Altınpark Anfa Salonu'nda düzenlenen partisinin Genel İstişare Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı

Fotoğraf: AA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin minimum 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBP Genel İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Destici; ekonominin üzerindeki baskının farkında olduklarını, emekli maaşları ve asgari ücretin yetersiz hale geldiğini söyledi.

Destici şöyle konuştu:

Asgari ücret ocak ve temmuz ayında iki kez belirlenmeye devam edilmeli ve enflasyonun en az 10 puan üzerinde artırılmalıdır. Bu şekilde asgari ücretlimiz yüksek enflasyona ezdirilmeyecektir. Enflasyon artı, yüzde 10 refah payı verilerek, asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalıdır.
 

Sokak hayvanları konusunda da ifadelerde bulunan Destici, 'mama lobileri' olduğunu öne sürerek şu yorumu yaptı:


Mama lobilerinin dezenformasyon faaliyetlerine karşı tedbirler almak zorundayız. Barolar Birliği bize karşı, açıklamamızdan sonra bir açıklama yaptı. Barolar Birliğinin sitesine girin, sizi mama şirketlerine yönlendiriyor. Oradan fonlanıyorlar herhalde. Hayvan derneklerinin hepsini itham etmiyorum ama hayvansever maskesi altında herhalde geçimini temin edenler de var. Mama firmaları sadece köpekleri değil, sözde hayvanseverleri de besliyor.
 

Sahipsiz köpekler konusunda belediyelerin görevlerini yapmadıklarını ifade eden Destici, ayrıca yerel seçimlere ilişkin de tüm seçim çevrelerinde parti olarak girme hazırlığı yaptıklarını anlattı.

Destici şunları söyledi:


Tüm seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla seçime katılma gücümüz ve hazırlığımız var. Devletin varlığını, ülkemizin bütünlüğünü ve milletinizin istikbalini önceleyerek içinde bulunduğumuz Cumhur İttifakı'nın da bir parçasıyız. Seçim işbirliği noktasında da heyetlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Cumhur İttifakı'nı elbette değerli buluyoruz, bunun içindir ki bugüne kadar bu hususta hep samimi, fedakar ve gayretli olduk. Tüm detayları, tüm ihtimalleri dikkatle ve ferasetle değerlendirecek, nihai kararı vereceğiz.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU