Günlük toplantılarda 2 saatten fazla süre verimliliği etkiliyor

Canan Duman Independent Türkçe için yazdı

Çok fazla çağrı almak ve toplantılar çalışanların konsantrasyonunu bozuyor.

Toplantı yorgunluğunu ortadan kaldırmak ve uzun vadeli üretkenliği artırmak için iş yeri iletişimi konusunda daha fazla rehberliğe ihtiyaç duyuluyor. 

Şirket içi toplantıların bir hafta süreyle duraklatılması veya cuma günleri tamamen durdurulması gibi stratejiler, uzatılmış toplantı saatlerinin üretkenlik üzerindeki etkisinin üstesinden gelmek için popülerlik kazanıyor.

Herhangi bir kurumsal ortamda toplantılar çok önemli bir rol oynar.

Akranlarla, üstlerle veya astlarla yapılan bu tartışmalar, birçok sorunun ele alınmasında ve çözüm aranmasında ilk adımları işaret eder.

Pandemi dönemi, bu önemli toplantıları sanal bir düzene dönüştürdü; bu, uzaktan veya hibrit çalışma modellerinde de devam eden bir trend.

Ancak ister sanal ister yüz yüze olsun, 2 saati aşan toplantıların verimsizliğe yol açabileceğini biliyor muydunuz? 

Slack Technologies'in son araştırması, verimli toplantıların ilerlemenin can damarı olduğunu, ancak aşırı sürelerin tam tersi bir etki yaratarak yorgunluğa ve odaklanmanın azalmasına yol açabileceğini ortaya çıkardı. 

Çalışanlar, kritik görevlere odaklanmalarını engelleyen aşırı toplantı süreleri hakkındaki endişelerini giderek daha fazla dile getiriyorlar.

Buna yanıt olarak birçok şirket toplantılardaki aşırı yükü azaltmak için stratejiler uygulamaya koyuyor. 

Örneğin, iç toplantılara bir hafta ara verilmesi veya cuma günlerinin tamamen durdurulması gibi girişimler, bu konuyu doğrudan ele almak için ilgi kazanıyor.

Anketler, yöneticiler ve personel arasında kayda değer bir fikir birliğini ortaya koyuyor: Çok fazla toplantı yapılmasına ilişkin yaygın bir görüş var ve bu da kritik görevler için zaman kıtlığına neden oluyor. 

Bu süre aşımı çoğu zaman çalışanları çalışma saatlerini uzatmaya zorluyor, profesyonel taahhütler ile kişisel zaman arasındaki çizgiyi bulanıklaştırıyor, sonuçta iş-yaşam dengesini ve dolayısıyla üretkenliklerini etkiliyor. 

Bu eğilim yalnızca bir rahatsızlık değil; bu kaynakların tükenmesi anlamına da geliyor.

Büyük işletmelerin gereksiz toplantılar nedeniyle zaman kaybetmesi, uygulanabilir çözümler arayışına yol açıyor.

Stratejiler, belirlenmiş toplantısız dönemlerden, toplantılar için maliyet tahmin araçlarının geliştirilmesine kadar uzanıyor.

Ayrıca, toplantının önemli noktalarını yakalayan ve kısa özetler dağıtan araçların ortaya çıkışı, uzun toplantı saatlerinin kısaltılmasını amaçlıyor.

Bu yenilikçi önlemler iletişimi kolaylaştırmayı ve uzun oturumlara olan bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.  

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU