Yurdun dört bir tarafında sağanak ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi: Bazı kentlerde kar yağışı başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü için 67 ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu

Fotoğraf: AA

Meteoroloji'nin uyarısının ardından birçok ilde fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı.


İzmir

İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde yoğun yağışın ardından denizin taşması sonucu yollar su altında kaldı, çok sayıda iş yeri, apartman ve dükkanı su bastı. Kentte gün boyu devam eden yağmur, gece geç saatlerde etkisini artırdı. Fırtınanın da başlamasıyla Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi ile Aksoy Mahallesi'nde deniz taştı.

İstanbul

Sabah erken saatlerden itibaren hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü kentte şiddetli lodos ve sağanak etkili oluyor. Kağıthane Talatpaşa Mahallesi Semavi Sokak'ta bir bina ile Pendik Çınardere Mahallesi Akay Sokak'ta bir binanın çatılarından saclar koparak sokağa düştü. Düşen parçalar nedeniyle park halindeki bazı araçlarda maddi hasar oluştu.

Bursa

Bursa'da gece boyu etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle bazı ağaçlar yola devrildi, bazı binaların çatıları uçtu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle merkez Nilüfer İlçesi, Balıkesir yolu Tahtalı Mahallesi civarındaki bir fabrikanın bahçesinde bulunan ağaç yola devrildi.
Bölgedeki elektrik tellerine de hasar veren ağaç nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Eskişehir

Eskişehir'de sağanak ve kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Kentte sabaha karşı şiddetini artıran rüzgar ve sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler, sağanak nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti, trafikte aksamalar yaşandı.
Trafik polisleri, seyir halindeki araç sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kırklareli

Kırklareli'nde kar yağışı Demirköy ve Kofçaz ilçeleri ile Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı'nda etkili oluyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri, yağışın yoğun olduğu kesimlerde ulaşımın aksamaması için küreme ve tuzlama çalışmasında bulunuyor. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kent merkezinde de kar aralıklarla etkili oluyor.

Kocaeli

Kocaeli ve Düzce'de kuvvetli rüzgar, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli rüzgar nedeniyle Karamürsel ilçesinde sahil kesimi, yükselen dalgalar nedeniyle deniz suyuyla kaplandı. İzmit ilçesinde de dalgaların sahil şeridini aşmasıyla sahil otoparkının bir bölümünü su bastı.

Kars

Kars ve Tunceli'de kar nedeniyle yüksek kesimler beyaza büründü. Kars'ta soğuk hava yaşanırken yüksek kesimlerde kar etkili oldu. Yer yer etkili olan tipi nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Sarıkamış ilçesinde de gece aralıklarla yağan yağmur, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde kara dönüştü. Sarıçam ormanları beyaza büründü.

Zonguldak

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'daki fırtına ve sağanakta tekneleri zarar gören balıkçılar, kentte yeniden etkili olması beklenen fırtınaya karşı ilave tedbirler aldı. Geçen pazar yaşanan fırtınada Kamerun bayraklı kargo gemisinin ikiye bölündüğü, Türk bayraklı "Kafkametler" adlı geminin mendireğe çarparak battığı ve birçok balıkçı teknesinin suya gömüldüğü kentte, yeniden beklenen fırtına öncesinde tüm ekipler teyakkuza geçirildi.

Antalya

Antalya'da fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, bir tekneyi batırdı, ulaşımda aksamalara yol açtı. Bölgede yaşanan hava koşulları, kentteki günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtınanın etkisiyle oluşan dalgalar sonrası Yat Limanı'ndaki bir tekne battı, birçoğu da zarar gördü.
Ayrıca dalgaların yola taşması sonucu, Akdeniz Bulvarı'nda ulaşım bazı noktalarda tek şeritten sağlandı.

Osmaniye

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, fırtına nedeniyle bazı ahırların çatısı uçtu, tarım ürünleri zarar gördü. İlçede dün gece başlayan kuvvetli rüzgar ve sağanak, ilerleyen saatlerde etkisini artırdı. Fırtına nedeniyle Topraktepe köyünde bazı ahırların çatısı uçtu, 4 küçükbaş hayvan öldü. Hayatı olumsuz etkileyen fırtına, tarım ürünleri ve araçlara da zarar verdi.

Muğla

Muğla'da kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle tekneler battı, seralar ile iş yerleri zarar gördü. Fethiye ilçesinde, gece saatlerinden sabaha kadar kuvvetli rüzgarla yağış etkili oldu. Rüzgar nedeniyle bazı seraların naylonları yırtıldı, ağaçlar devrildi.

Bodrum ilçesinde fırtına ve sağanak, Ortakent Mahallesi'nde limandaki bir sürat botu ve yelkenli tekneyi batırdı. Gümüşlük Mahallesi'nde sahil kenarındaki 20'ye yakın işletmenin masa ve sandalyeleri sürüklendi, bazılarının çatıları uçtu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU