Gazeteciler, öldürülen Filistinli meslektaşları için toplandı: Hakikatleri gizlemeye gücünüz yetmeyecek!

Basın açıklaması yapan gazeteci Nevzat Çiçek, "İşgalci İsrail gazetecileri öldürmeye devam ediyor. Çünkü çok iyi biliyor ki, gazetecinin kaleminden dökülen bir haber, objektifinden yansıyan bir fotoğraf attığı tonlarca bombadan daha etkili" dedi

Gazze Şeridi, 7 Ekim’den bu yana bir insanlık dramıyla karşı karşıya. 27 gündür İsrail ordusunun bombardımanı altındaki Gazze’de bilanço giderek ağırlaşıyor. 

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarında şu ana kadar 38 gazeteci öldürüldü. Gazetecilerin bir araya gelerek oluşturduğu Press For Palestine (Filistin İçin Gazeteci Dayanışması) Platformu, Filistin’de öldürülen gazeteciler için bir araya geldi. 

Taksim Odakule'de toplanan basın mensupları, Türkçe, İngilizce ve Arapça yapılan açıklamanın ardından eller kırmızıya boyanarak katliamı protesto etti.
 

---.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Hakikat İsrail’in gazetecileri öldürmesi ile gizlenemeyecek!"

Türkçe basın açıklaması Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, İngilizce basın açıklaması Al Jazeera English muhabiri Roqiya Sabeg, Arapça basın açıklaması ise Filistinli Gazeteciler Derneği Başkanı Amir Lafi tarafından yapıldı. 
 

-.jpg
Al Jazeera English muhabiri Roqiya Sabeg / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Filistinli gazetecilerin sesi olmaya çalıştıklarını ifade eden Platform Sözcüsü Cahide Hayrunnisa Çiçek, daha önce de İsrail tarafından katledilen Shirin Ebu Akile için bir imza kampanyası ile basın açıklaması düzenlediklerini, bugün de 7 Ekim’den bu yana öldürülen 38 gazeteci ve hapse atılan 18 gazeteci için burada olduklarını ifade etti. 
 

6.jpg
Press For Palestine Platformu Sözcüsü Cahide Hayrunnisa Çiçek / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"Filistin’in haklı davasının yanındayız"

Basın mensupları adına konuşan Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, doğruluktan, adaletten ve haktan yana tavır alan, dünyada yaşanan zulümlere karşı sessiz kalmayan vicdan sahibi medya mensupları olduklarını belirtti.

Güçten değil doğruluktan, adaletten ve haktan yana tavır alan, dünyada yaşanan zulümlere karşı sessiz kalmayan vicdan sahibi medya mensupları olarak tarihe not düşmek istediklerini belirten Çiçek, "İşgalci İsrail güçlerinin 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği soykırıma karşı sessiz kalmayacağımızı ilan ediyor, Filistin halkının haklı davasında sonuna kadar yanında olduğumuzu deklare ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. 
 

WhatsApp Image 2023-11-02 at 12.19.39.jpeg
Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

38 gazeteci öldürüldü

Gazetecinin kaleminden dökülen bir haber ve objektifinden yansıyan bir fotoğraf veya görüntünün atılan tonlarca bombadan çok daha etkili olduğunu bildiği için İsrail’in gazetecileri öldürdüğüne dikkat çeken Çiçek, "Ancak tüm dünya ve işgalci İsrail bilsin ki; susmayacağız. Susturamayacaksınız. Hakikatleri gizlemeye gücünüz yetmeyecek!" dedi.

7 Ekim’den bu yana uluslararası hukuk normlarını ayaklar altına alan işgalcilerin basın özgürlüğünü de hiçe saydığı kaydeden Çiçek, şunları söyledi: 

Şu ana kadar İsrail tarafından düzenlenen saldırılarda Gazze Şeridi’nde görevleri başında 38 gazeteci katledildi. Ayrıca bu tarihten itibaren 18 gazeteci tutuklandı. İşgal hapishanelerinde tutuklu gazeteci sayısı daha öncekilerle birlikte 30’a yükselmiş oldu.
 

2.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

"İşsiz kalıyorlar, sesleri kısılmaya çalışılıyor" 

Çiçek, "Ulusal ve uluslararası gazeteciler olarak buradan kamuoyuna bir kez daha sesleniyoruz! Uluslararası sözleşmelere göre; savaş ve sıcak çatışma bölgelerinde tehlikeli görevlerde bulunan gazeteciler, dokunulmaz olmasına rağmen, organize devlet terörü kullanan İsrail tarafından katlediliyor. Diğer taraftan Filistin’deki trajediyi dünya kamuoyuna duyurmaya çalışan bazı meslektaşlarımızın işine son veriliyor, baskı ve sansür yolu ile sesleri kısılmaya çalışılıyor. Tüm medya kuruluşlarına etik kuralları hatırlatıyor ve insani değerlere sahip çıkmalarını bekliyoruz. Filistin topraklarında uygulanan soykırıma sadece Müslüman oldukları için göz yuman, gerçekleri çarpıtan ve bünyelerinde çalışan meslektaşlarımız katledildiği halde sessiz kalmayı tercih eden medya kurumlarını açıkça kınıyoruz" diye konuştu. 
 

4.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe​​​​​​​

 

"İsrail gazetecileri öldürerek gerçekleri susturamaz" yazılı pankart önünde basın açıklaması yapan gazeteciler, öldürülen 38 meslektaşının isim ve fotoğraflarını taşıyan, onların kısa hayat hikayelerini anlatan ve sloganların yer aldığı dövizler taşıdı. 

Ayrıca Filistin’de yaşanan sivil katliamı ve gazetecilerin öldürülmesini protesto etmek üzere kırmızıya boyadıklarını ellerini zulmün durması için havaya kaldırarak poz verdi. 

DAHA FAZLA HABER OKU