ABD 55 kişilik arananlar listesi çıkardı: Irak’ta gündem Saddam Hüseyin rejiminde görevli Baasçılar

Saddam döneminde çeşitli makam ve mevkilerde bulunan 55 kişiden aranan 33’ü gözaltına alındı

Raghad Hüseyin / Fotoğraf: X

Irak eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’in kızı Raghad’ın, Baas Partisi’nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından Bağdat, ABD’nin eski rejimin aranan 55 kişiden oluşan listesiyle yeniden ilgilenmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Irak Yüksek Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Ali Kemal, Saddam Hüseyin döneminde çeşitli makam ve mevkilerde bulunan 55 kişiden aranan 33 kişinin gözaltına alındığını ve eski rejime mensup 23 kişi hakkında yakalama kararı verildiğine değinerek, 17 kişinin firari olduğunu 4 kişinin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Kemal, eski rejimle ilgili 6 bin 178 davanın ise delil yetersizliği sebebiyle kapatıldığını aktardı.

Açıklamasında Saddam Hüseyin’in ailesiyle ilgili mahkemenin değerlendirdiği başka davaların da olduğunu söyleyen Kemal, Saddam Hüseyin'in ailesine karşı tutuklama emri çıkarıldığına işaret etti. Mahkeme Başkanı, eski rejimle bağlantılı olanlar ve Baasçıların genel veya özel af kapsamına alınmadığını, mahkemenin verdiği cezalarda herhangi bir tarafın muaf tutulmasına veya cezalarının azaltılmasına izin verilemeyeceğini söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU