Özgür Özel: Çok özel bir gereklilik olmadıkça MYK toplantılarına katılmayacağım

İzmir kongresinde "Gençlik burada Bay Kemal'in yanında" sloganlarının atılmasına ilişkin Özel, "Kimler olduğuna dair Genel Merkezimiz araştırma başlatmış, ortaya çıkacak. O kişilerin arkasında kimlerin olduğu da çıkacak" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Grup Başkanı ve genel başkan adayı Özgür Özel ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın Ankara'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Özel ve Karayalçın, CHP'deki değişim tartışmaları ve yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu.

Özel, "Siyasi fikirlerimin oluşmaya başladığı ve sosyal demokrasiye inandığım süreçlerde en yakında takip ettiğimiz fikirlerinden etkilendiğimiz, hep feyz aldığımız bir siyaset büyüğümüz olan sayın Murat Karayalçın'a ilk ziyareti gerçekleştirmeyi ekibimle birlikte uygun gördük" dedi.

İzmir'deki slogan olayı

İzmir kongresinde "Gençlik burada Bay Kemal'in yanında", "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" ve "Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarının atılmasına ilişkin de Özel şunları söyledi:

Kongrelerdeki tartışmaların blok liste, çarşaf listelerden kaynaklandığını ve hiçbirimizin hoşuna gitmeyen görüntüler olduğunu ifade etmeliyim.

Biz temel yaklaşım olarak çarşaf listeleri savunuyoruz. Farklı görüşler olabilir ama bu görüşlerin kürsüde ifade edilmesi lazım. Bunun ötesine geçen tüm görüntüler hepimizi üzüyor ve partimize fayda getirmiyor.

Bazı arkadaşlar 'Özgür Özel'i Gençlik Kolları sloganlarla kesiyor' dedi. Bütün salon biliyor ki bütün gücüyle sesimi bastırmaya çalışmak için bağıranların hiçbiri Gençlik Kolları'ndan değildi. Kimler olduğuna dair Genel Merkezimiz araştırma başlatmış, ortaya çıkacak. O kişilerin arkasında kimlerin olduğu da çıkacak.

"MYK toplantılarına katılmayacağım"

Özgür Özel partide işleyen sürece ilişkin de "Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarına vekaletimi yürüten grup başkanvekili arkadaşlarım katılıyor, katılmaya devam edecekler. Çok özel bir gereklilik ortaya çıkmadıkça ben bundan sonraki süreçte de böyle devam edecek" diye konuştu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU