Cristiano Ronaldo: Suudi Arabistan Pro Ligi yakında Portekiz ligini geçecek

Ronaldo, “Messi'yle futbol tarihini değiştirdik” dedi

Fotoğraf: AA

Portekiz Milli Takımı’nın kaptanı Cristiano Ronaldo, ‘hayranlarının’ Arjantinli yıldız Lionel Messi'den nefret etmesinin hiçbir haklı nedeni olmadığını söyleyerek, Messi’yle beraber futbol tarihini değiştirdiklerini kaydetti.

Ronaldo, Portekiz Milli Takımı antrenmanına çıkmadan önce düzenlediği basın toplantısında, “Eğer Cristiano'yu seviyorsanız, Messi'den nefret etmenize gerek yok. İkisi futbol tarihini değiştirdi ve onlara saygı duyuluyor. Rekabet bitti. Birisi Suudi Arabistan'da ve diğeriyse Amerikan Ligi'nde iyi işler yapıyor” ifadelerini kullandı. Ronaldo, kendisi ile Arjantin Milli Takımı’nın kaptanı Lionel Messi arasındaki rekabete ilişkin şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ben böyle şeyler görmüyorum. 15 yıldır aynı sahneyi paylaşıyoruz. Arkadaş olduğumuzu söylemiyorum ama birbirimize saygı duyuyoruz. Messi'yle rekabet iyiydi ve taraftarlar da bunu sevdi.

Al Nassr kaptanı Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Pro Ligi ile ilgili ise “Suudi Arabistan Pro Ligi yakında Portekiz ligini geçecek. Suudi Arabistan'da üst düzey oyuncu sayısı daha fazla” açıklamasında bulundu.

Beşinci hafta sonunda Suudi Arabistan Pro Ligi gol krallığında zirvede yer alan Ronaldo, “Suudi Arabistan Pro Ligi'nde oynamak artık normal hale geldi. Al Nassr Kulübü'nün bir oyuncusu olarak bunun olacağını biliyordum. Benim için sadece futbolu değil kültürü değiştirmek ve harika oyuncuların buraya gelmesi büyük bir onur. Bu beni çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor” dedi. Ronaldo konuşmasını şöyle tamamladı:

Neden onlara bu fırsatı vermiyoruz? Bunda öncü oldum ve gurur duyuyorum ama en çok istediğim şey Suudi Arabistan Pro Ligi’nin önümüzdeki yıllarda da gelişmeye devam etmesi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU