Bahçeli'den "Çanakkale'deki orman yangını" ile ilgili paylaşım: İmar rantı için çıkarıldığını iddia etmek şerefsiz bir bühtandır

"Yangınların nasıl ve neden çıktığı ilerleyen günlerde ayrıntısıyla tespit edilecektir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çanakkale'de iki gündür devam eden orman yangını ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Yangınla ilgili yapılan bazı sosyal medya paylaşımları hakkında yargının harekete geçmesi için çağrıda bulunan Bahçeli, devletin tüm imkânlarıyla yangın sahasında olduğunu söyledi. 

Bahçeli, şunları kaydetti:

Çanakkale sadece bir şehrin adı değil, bir hilal uğruna kara toprağın koynunda sere serpe uzanıp yatan aziz şehitlerimizin mukaddes yadigarı, tarihin en büyük şehitlik anıtıdır. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan köşesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayılmıştır.

Üzülerek ifade etmeliyim ki, Ege’nin iki yakası tutuşmuştur.

Tesellimiz, şu ana kadar can kaybının olmamasının yanında, alevlerin çok şükür önünün kesilmesidir. Devlet bütün imkanlarıyla yangın sahasındadır. 1500 hektarlık alana havadan ve karadan seferberlik ruhuyla müdahale edilmektedir. 9 köyümüzün tedbir amaçlı tahliyesi sağlanmıştır. Allah’ın izniyle son kıvılcımın söndürülmesine kadar mücadele sürecektir.

Elbette yangınların nasıl ve neden çıktığı ilerleyen günlerde ayrıntısıyla tespit edilecektir. Ancak sosyal medyaya üşüşmüş bazı alçakların yangının imar rantı gayesiyle çıkarıldığını iddia etmeleri sefil ve şerefsiz bir bühtandır. Böylesi zamanlarda ortalığı bulandıranların deşifre edilip yakalarından tutulması hukuk ve demokrasi namusunun da bir gereğidir.

Bahse konu yangından dolayı zarar-ziyan içinde olan yöre insanımıza geçmiş olsun dileklerimi özellikle iletiyor, yanan ormanlık alanların eskisi gibi yine yeşile bürüneceğine inanıyorum. Bu süreçte parti olarak yangınla mücadeleyi önşartsız destekliyor ve dua ediyoruz. Hiç kuşkumuz yoktur ki, devrilse bile ağaçlarımız dikilir yeni fidanlarımız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU