Öztrak'tan, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine yanıt

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerine yanıt veren Öztrak, "Bir önceki seçimde yaşadığı Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Mersin yenilgilerini nereye koyduğunu, neden istifa etmediğini bir açıklayıversin" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

İktidarın KKM hesaplarını azaltmaya yönelik kararına değinen Öztrak. “KKM’nin yurttaşlara etkisi için KKM uygulamasının işçinin, esnafın, orta direğin, Hâsılı vatandaşın kahir ekseriyetinin sırtına yüklediği yükü, KKM nedeniyle Ekonomide hızla artan dolarizasyonu ve bunun sebep olduğu korkunç kırılganlığı değerlendirdik” dedi.

İsrailli yetkililerin girişimiyle Türkiye'de uyuşturucu bulundurmaktan 10 yıl hapis cezası alan kişinin İsrail'e dönmesini ve yetkililerin Hakan Fidan ve Erdoğan'a teşekkür etmesini de hatırlatan Öztrak, "Saray yargısı, gazeteci Merdan Yanardağ’ı, gazeteci Barış Pehlivan’ı, Hatay’ın seçilmiş milletvekili Can Atalay’ı içeride tutmak için hukuku eğip büküyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tüm büyük şehirleri almayı hedefliyoruz, kadim şehrimiz Konya’yı da alacağız"

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimleri için “2023’te başlayan seçim sürecinin son durağı” ifadesini kullanan Öztrak şunları kaydetti:

Mayıs ayında seçimi kazanamadık. Buna çok üzgünüz. Ama diğer taraftan da 25,5 milyon seçmen genel başkanımıza oy verdi. Her iki seçmenden birinin iradesine de sahip çıkmalıyız. Bu süreçte özellikle parti yöneticileri olarak bizlerin, duygusal kopuşlara, melankoliye kapılma lüksümüz yok.

Seçimlerden bugüne kadar geçen 2,5 aylık süre, önümüzdeki günlerde yaşayacaklarımızın fragmanıdır. Milletimiz 7 ay sonra sandıkta, bunun faturasını Saray'ın önüne koyacaktır. Zamma, zulme, yoksulluğa, Erdoğan’a yeter diyecektir.

Biz de hedefimize mahalli idare seçimlerinde tarihi bir zaferi koyuyoruz. Tüm büyük şehirleri almayı hedefliyoruz. Kadim şehrimiz Konya’yı da alacağız diyoruz.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarına yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerle yaptığı söyleşide CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için "En hayırlısı kendisi çekilip gitmesi lazım. Yani dünyada ülkeleri görüyorsunuz, bir seçim kaybediyorsa bir lider ne yapıyor, hemen istifasını veriyor, çekip gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamalarına yanıt veren Öztrak şunları söyledi:

Genel başkanımız, Erdoğan'a televizyona çıkması için defalarca çağrı yaptı. Cesareti varsa televizyona çıksın, bunları genel başkanımızın yüzüne söyleyip cevabını alsın. Bir önceki seçimde yaşadığı Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Mersin yenilgilerini nereye koyduğunu, neden istifa etmediğini bir açıklayıversin. Bir önceki seçimde partisinin oylarında yaşanan düşünü anlatsın. Geçtiğimiz seçimler hakkında konuşacak son kişi Erdoğan'dır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU