Kılıçdaroğlu'dan Akbelen açıklaması: Eğer bir ülkede siyasal iktidar kendisini beşli çeteye teslim etmişse, marjinalleşmiş demektir

Siyasi partilere Akbelen çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, "Köylüleri ben dinledim siz de dinleyin" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Akbelen'deki protesto gösterlerinden bahseden Kılıçdaroğlu, grup toplantısına gelen eylemcilere seslenerek, "Sizler kendi doğanıza, toprağınıza sahip çıkıyorsunuz. Eğer toprak elinizden alınıyorsa bilin ki vatan elinizden alınıyordur" dedi.

Hükümetin Akbelen için seçim sonuçlarını beklediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Seçimden sonra gereğini yapalım dediler. Seçimi hile hurda ile aldılar. Şimdi o devasa araçlarla o ağaçların nasıl yıkıldığını gördük" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Türkiye olarak Paris İklim Anlaşmasını da imzalamışsınız. Söz vermişsiniz. Parlamentodan geçmiş. Ama buna rağmen ‘ben yoluma devam ediyorum’ diyorlar. Beşli Çeteler Saray’dan güç alarak, askeri de polisi de size karşı kullanıyorlar. Bakın Akbelen sadece bir Akbelen değil aslında. Akbelen aslında aynı zamanda bir Türkiye’dir. O güzel doğanın yüzde 75-80’i maden arama ruhsatı olarak verilmiş. Ben boşuna mı Beşli Çeteler diyordum?

Erdoğan'a tepki

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Akbelen'deki eylemciler için "marjinal gruplar" sözlerini kullanmasını da eleştirerek, "Ormanların yanında duranı marjinal ilan ediyorsunuz. İnsanda biraz, erdem, ahlak olur ya. Bir avuç kişiye çalışıyorlar, asıl marjinal olan onlar. Eğer bir ülkede siyasal iktidar kendisini beşli çeteye teslim etmişse, marjinalleşmiş demektir" ifadelerini kullandı.

"Gözlerini dolar bürümüş. Kendi coğrafyasına bu kadar ihanet eden bir ülke hiç görmedim" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Buradan çağrı yapalım. AK Parti’nin vicdanlı vekillerine çağrı yapalım, MHP’nin Yeniden Refah Partisi’nin vicdanlı vekillerine çağrı yapalım. Siz de gidin görün. Köylüleri ben dinledim siz de dinleyin. Ama şöyle yapacaklar, Genel Kurul’a gelmeyecekler. Bu koridorda kapının önünde bekleyecekler. Çoğunluk sağlanırsa, ‘hayır’ demek için koşa koşa gelecekler. Hayır derseniz, iki elim yakanızda olur. BU sıradan bir olay değil. Bu bir toprak meselesi, vatan meselesi, su meselesi, hava meselesi. Birazdan arkadaşlarımız gidecek, sizin için mücadele edecek, mücadele etmeye de devam edecek. Asla unutmayın, siz asla yalnız değilsiniz. Saray’ın dışında 85 milyon vatandaşımızın yüreği sizinle atıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU