Kral Selman: Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye hizmet etmek Suudi Arabistan için bir onur

Veliaht Prens, hac ibadetlerini kolaylaştıran olağanüstü başarılara övgüde bulundu

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, bu yılki Hac mevsimin hastalık ve salgından arınmış bir şekilde sağlıklı bir ortamda başarılı olarak gerçekleşmesinin başta Cenab-ı Allah, ardından güvenlik, önleyici, organizasyonel, sağlık hizmet ve trafiğin uygulanmasında herkesin gösterdiği seçkin gayret sayesinde oluştuğunu söyledi.

Kral Selman, tüm bu başarı sebebiyle sayıları koronavirüs salgını öncesine dönen Rahman’ın misafirlerinin maneviyat, sükunet ve inanç dolu bir atmosferin yanı sıra rahatlık ve güven içinde ibadetlerini gerçekleştirebildiğini ifade etti.

243031.jpeg

Teşrik günlerinin üçüncü gününde Mina’dan ayrılan hacılar (Fotoğraf: Muhammed el Mena)


Kral Selman, Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Hac Yüksek Komitesi Başkanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef’e Kurban Bayramı’nda Müslümanların ibadetlerini kolaylıkla yerine getirmelerindeki gayretinden ötürü bir teşekkür telgrafı gönderdi.

Kral Selman mesajında, “Yüce Allah'a hamd ediyor ve bu yılki Hac sezonunun başarısı için O'na şükrediyoruz. Hacılara, umrecilere ve ziyaretçilerin yanı sıra Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye hizmet etmekten onur duyuyoruz. Suudi Arabistan Krallığı’nın gurur duyduğu bu onur, ona büyük bir sorumluluk yüklemiş, böylece tüm imkanlarını, maddi ve insani yeteneklerini onlara hizmet etmek için seferber etmiştir” ifadelerini kullandı.

Veliaht Prens ve Başbakan Muhammed bin Selman ise Kurban Bayramı’nda Müslümanlara sağlanan üstün hizmetlerinden ve olağanüstü başarılarından ötürü tüm personele teşekkür ederek övgüde bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU