Kabe İmamı Sudeysi, "Hac Mevsimi'nde Medya Vahası Girişimi"nin başlatıldığını duyurdu

Sudeysi, Medya Vahası Girişimi'nin kutsal topraklara hizmet ve İslam'ın ılımlı mesajını dünyaya ulaştırmak için fener olacağını söyledi

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Harameyn) İşleri Genel Başkanı ve Kabe İmamı Abdurrahman es-Sudeysi, hac mevsimi boyunca Rahman'ın misafirlerine hizmet vermek, başkanlığın medya çabalarına destek olmak, yardımlaşmayı yaymak ve liderliğin başarılarını vurgulamak amacıyla medya ile koordinasyonu sağlamak için Medya Vahası Girişimi'nin başlatıldığını ifade etti.

Sudeysi, Medya Vahası Girişimi'nin kutsal topraklara hizmet ve İslam'ın ılımlı mesajını dünyaya ulaştırmak için fener olacağını söyledi.
 

2.jpg
Fotoğraf: Şarku'l Avsat

 

Medya Vahası Girşimi'nin bu konuda ilk olduğuna değinen Sudeysi, medyanın; İslam'ın ılımlı mesajının yayılmasında çok önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Sudeysi, medya ve medya profesyonellerinin bilgiyi aktarmada ve yanlış anlamaları düzeltmede büyük sorumluluğu olduğuna dikkati çekti.


Medya Vahası Girişimi'nin oluşturulması

Kabe İmamı Sudeysi, bu yıl Hac sezonu etkinliklerine katılan tüm medya kuruluşlarının, internet sitelerinin ve televizyon kanallarının doğru değerleri yaymak, dedikodu yaymamak, bilimsel formül ile pratik bir formül bulmak, uygar diyalog ve gerçek değerlerin yayılmasını sağlayarak hoşgörü değerlerini öne çıkarması gerektiğine vurgu yaptı.

Sudeysi ayrıca, İslam ülkelerini hedef alan kötü niyetli davetlerin arkasında toplumun güvenlik ve istikrarının bozulmasının hedeflendiğini ifade ederek, bu kişilerin bir kısmının toplumları felakete sürüklemek için kullandıkları kavramların netleştiğini ve amaçlarının ortaya çıktığını aktardı.

 

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU