Karamollaoğlu'ndan "Meclis'te Gelecek ve DEVA Partisi ile ittifak kuracak mısınız?" sorusuna yanıt

Meclis'te Gelecek ve DEVA Partisi ile ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili Karamollaoğlu, "Geçmişte o gayreti gösterdik ama bir ittifak sağlanamadı. Mecliste grup kurmak için çaba gösterilecek" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Seçim süreci ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, "Yaklaşık yarım asırdır siyasetin içindeyim ama bu denli ağır bir seçim süreci kampanyasını yaşamadık. Elbette hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Ama anormal şartlar da göz önünde bulundurulmalı. İktidar her türlü devlet imkanını kullandı. Her türlü propagandaya maruz bırakıldı milletimiz" dedi.

"Ahlakı hiçe saymaya, manevi değerlerimizi siyasetin malzemesi yapmaya değdi mi?"

İktidara seslenen Karamollaoğlu, "Bunca şeye, ahlakı hiçe saymaya, manevi değerlerimizi siyasetin malzemesi yapmaya değdi mi? Elde ettiğiniz bu sonuca rağmen milletimizin yarısını terörist ilan etmeye değdi mi? TRT ve AA başta olmak üzere tarafsız olması gereken kuruluşları siyasi araç haline getirmeye değdi mi? Hala değdi diyorsanız, diyecek sözümüz yok" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Kimse bu seçim sonuçlarını yanlış okumamalı. Siyasi rakiplerini meydanlarda yuhalatarak, aynı davranışları devam ettirmemeleridir. Bu dil 85 milyonun umudunu yok edecek bir dildir. Bu yaklaşımdan derhal uzaklaşılmalıdır. Düşünce, basın özgürlüğü hemen tesis edilmelidir. Türkiye çok ciddi sorunlarla karşı karşıyadır. Üretimi esas alan bir yöntem belirlenmelidir. Yolsuzluk ve israf ivedilikle yok edilmelidir. Devlet yönetiminde torpil değil liyakat esas alınmalıdır. Şahsiyetli bir dış politika izlenmelidir. İçeride ne kadar birlik olursa dışarıya da o kadar güçlü olacağımız unutulmamalıdır. Türkiyemiz cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Türkiye 'büyük orta doğu' projesiyle karşı karşıya. Biz buna kesinlikle izin vermeyeceğiz.

Bizim de bu seçim sonuçlarından çıkaracağımız dersler var. Artılarımız olduğu kadar eksilerimizi de dürüst ve samimi bir şekilde masaya yatıracağız.Milli görüş siyaseti yarım asırdı net ve açık olmuştur. Bundan sonra da ittifak ve koalisyon yapmaktan çekinmeyeceğiz. Tarihi bir eşikte hakikate hürmetten yana olduk. Yeni dönemde TBMM'de sorumluluk üstlendik.

Karamollaoğlu'ndan "Mecliste Gelecek ve DEVA Partisi ile ittifak kuracak mısınız?" yanıt

Karamollaoğlu, konuşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Seçim gecesi sonrası Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü? Yerel seçimlerde de ittifak olacak mı?" sorusuna Karamollaoğlu, "Arzu ettiğimiz neticeyi alsak da almasak da o gece bir araya gelmemiz tabi bir hadiseydi. Hiçbir ciddi meseleye girilmedi o gece. Bir araya gelme nezaket toplantısı olarak değerlendirilmeli" yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun "YRB, belli bir oy oranı aldı. Siz CHP listelerinden girdiniz. Saadet Partisi'nin oylarını değerlendirir misiniz?" sorusuna da yanıt veren Karamollaoğlu şunları söyledi:

Şu anda çok erken bir değerlendirme. Biz suni çıkışlara itibar etmeyiz. Erbakan hocamız, Saadet lideri olarak veda etti. çocukları maalesef Erbakan hocamızın emanetine ihanet ettiler. Babasına ihanet eden AK Parti'ye gitti, onlarla hareket etti. Biz elbette onların durumunu da değerlendiririz. Erbakan hocamızın sözlerini ezberleyip ekranlarda söylemek onun yolunda olmak demek değildir.

Meclis'te Gelecek ve DEVA Partisi ile ittifak kurulup kurulmayacağı ile ilgili,  "Geçmişte o gayreti gösterdik ama bir ittifak sağlanamadı. Mecliste grup kurmak için çaba gösterilecek. Bu arayışın içinde olmamız tabiidir" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU