Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'ne Avrupa'dan birincilik ödülü

Darülaceze Başkanlığı tarafından imar edilen ve Arnavutköy'de inşasında sona gelinen Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri, dünyanın en iyi gayrimenkul projelerinin seçildiği yarışmada "En İyi Kamu Hizmeti Mimarisi" kategorisinde birincilik ödülü aldı

Arnavutköy'de yapılan ve tamamlanmak üzere olan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Projesi İngiltere'de düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)'nde 'En İyi Kamu Hizmeti Mimarisi' kategorisinde birincilik ödülü kazandı. 

Ödüllü proje ile ilgili Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, her türlü yaş grubuna kucak açacak olan merkezin dünya standartları üzerinde hizmet vereceğini ve tüm dünyaya örneklik teşkil edeceğini söyledi.

Bünyesinde birçok sosyal donatı alanlarının yanı sıra cami, havra ve kilisenin de yer aldığını söyleyen Cebi, Arnavutköy Yassıören Mahallesi'nde kurulan Yaşam Şehri'nin İslam medeniyetinin, inanç ve kültürünün gereğini yerine getireceğini ifade etti.

"Dünyanın herhangi bir yerinde bu çapta bir proje yok" diyen Cebi, Alzheimer ve Demans Birimi ile bu konuda yaşanan eksikliğin de ciddi anlamda giderileceğini ifade etti. 
 

2.JPG
Cumhurbaşkanı Danışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci

 

Darülaceze Hizmet Şehri'nde A'dan Z'ye her şey düşünülmüş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde inşası 12 ayda tamamlanan ve açılışına sayılı günler kalan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nde ihtiyaç duyulacak her şey düşünülmüş. 

Yaklaşık bin kişiye hizmet verecek olan ve 150 bin metrekare alana inşa edilen Sosyal Hizmet Şehri; çevreci, sürdürülebilir, yatay, yavaş ve yaşanabilir şehir anlayışı ile Sağlıklı Kadın/Erkek Sakin Birimi, Yatağa Bağımlı Sakin Birimi, Alzheimer ve Demans Birimi, Bağışçı Birimi ve Çocuk Yuvasının yanı sıra, poliklinikler, rehabilitasyon ve sosyal merkez, iş atölyeleri, idari binalar ve konferans merkezini de kapsayacak şekilde tasarlandı. 

Bina kapasitesinden beş kat fazla yeşil alana sahip olan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri, tek, çift ve üç kişilik odaları, spa merkezi, spor ve okuma alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, gölet, hobi bahçeleri ile otel konseptinde hizmet verecek. 
 

 

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri en prestijli programlardan biri

1995 yılından bu yana 26'ncı yılı geride bırakan ve International Property Awards (IPA), düzenlediği başta Avrupa'da olmak üzere İngiltere, ABD, Afrika, Asya Pasifik, Arabistan, Kanada, Karayipler ile Orta ve Güney Amerika bölgelerinin en büyük ve prestijli programı olarak ilk sırada yer alıyor. 

International Property Awards kapsamında en önemli bölgesel kategori olarak kabul edilen European Property Awards (EPA), gayrimenkul endüstrisini prestij ve mükemmeliyetle buluşturmak ve bu alanda uluslararası standardın oluşmasına öncülük etmek amacıyla 26 yıldır düzenleniyor.

Avrupa'da ticaret ve konut alanında yapılan projelere verilen EPA Ödülleri, çeşitli kategorilerde en iyi seçilen projelere Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'ne katılma şansı da sunuyor. 

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, Afrika, Asya-Pasifik, Arabistan, Kanada, Karayipler, Orta ve Güney Amerika, Avrupa, İngiltere ve ABD olmak üzere 10 coğrafi bölgede, nitelikli konut ve ticari gayrimenkul projelerinin geliştirilmesini, mimarlarını ve iç mimarlarını, ayrıca ülkelerinde en başarılı performansı gösteren gayrimenkul danışmanlarını ödüllendiriyor.

Bu önemli uluslararası gayrimenkul platformunda en iyileri LordCaithness, Lord Best, Liverpool Earl ve İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası üyesi LordThurso'nun başkanlık ettiği, mimarlık, gayrimenkul ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 70 kişilik büyük jüri belirliyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU