Kılıçdaroğlu: İstedikleri kadar engel çıkarsınlar, 85 milyona güveniyoruz

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Ardahan’da Yavaş ve İmamoğlu’nun ardından yaptığı konuşmada, “Onlar 5’li çetelere çalışıyorlar. Ben halka çalışacağım” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: YouTube

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “İstedikleri gibi, istedikleri kadar engel çıkarsınlar. Biz bu ülkenin halkına, 85 milyona güveniyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ardahan’da iki büyük şehirin belediye başkanları, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte Millet Buluşması gerçekleştirdi.

Konuşmasına, “Hiç endişe etmeyin” diye başlayan Kılıçdaroğlu, “Ardahan olduğu sürece, Ardahan ayağa kalktığı sürece bu ülkeye hakkı da, hukuku da, adaleti de mutlaka getireceğim” diye konuştu.

“Adalet sadece Ardahan'a değil adalet Türkiye coğrafyasına gelecek” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Adalet sadece mahkeme salonlarında değil, adaleti yolda, adaleti her yerde, tarlada, fabrikada, her yerde adaleti arayacağız. Çalışan için de adalet, ev kadını için de adalet, sınava girenler için de adalet. Her şey için adalet… Yüce Yaradan dünyayı adalet üzerine inşa etti. Adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz.

“Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur”

Ardahan'da olduğu için son derece mutlu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Hiçbir ayrımcılık yapmayacağız. Bizim kitabımızda ayrımcılık yoktur. İnsan, insandır ve başımızın üstünde yeri vardır” ifadesini kullandı.

Ardahan'da bir değişim olduğunu ve yaşanan değişiminin etkilerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Terminali bile yoktu Ardahan'ın. Terminaliniz var mı?” diye sordu ve “var” yanıtını aldı.  “Belediyenin bütün araçları kiralıktı. Dünyanın parasını ödüyorlardı. Şimdi belediyemizin araçları var mı? Hiçbirisi kiralık değil. Demek ki parayı yerinde kullanırsanız demek ki kul hakkı yemezseniz, demek ki halka hizmeti, Hakk'a hizmet gibi görürseniz Ardahan'ı da kalkındırırsınız, Türkiye'yi de kalkındırırsınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “İstedikleri gibi, istedikleri kadar engel çıkarsınlar” diyerek şöyle devam etti:

Biz bu ülkenin halkına 85 milyona güveniyoruz. Sizin için mücadele edeceğiz. Gençler biliyorum KPSS'yi kazanıyorsunuz mülakatta eleniyorsunuz, onu kaldıracağım. Oraya da adaleti getireceğim. Sınavı kazanacaksınız ve her biriniz göreve başlayacaksınız. Kadınlar, ev kadınları, sizin de derdinizi biliyorum. Sizin bir sosyal güvenliğiniz yok, onu da biliyorum. Aile destek sigortasını getireceğiz. Allah nasip ederse hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği her evde huzurun, her evde bereketin olduğu bir düzeni getireceğiz. Kimse kimseye muhtaç olmayacak. Ve her kadının sosyal güvencesinin temel aktörü devletin kendisi olacak. Devlet yanınızda olacak. Devlet sizi birilerine muhtaç etmeyecek. Bunu da bilmenizi isterim.

“Onlar 5’li çetelere çalışıyorlar, ben halka çalışacağım”

Hükümet için “Dışarıdan et, canlı hayvan, arpa, yulaf, mısır getiriyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “Dışarıdan ne geliyorsa getiriyorlar. Ya Allah aşkına bu ülkenin ovaları, tarlaları, çalışan insanları yok mu?” diye sordu.  Bu soruya “Hepsi var” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, “Onlar 5’li çetelere çalışıyorlar. Ben halka çalışacağım” ifadesini kullandı.

“5’li çeteye 418 milyar doları aktardılar. 418 milyar doları söke söke alacağım ve halka vereceğim” ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

Ben sizden bir şey istiyorum. Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyu öyle kullanın. Kul hakkı yiyene oy vermeyin. Ardahan'ı görüyorsunuz, bereketli ovalarını görüyorsunuz. Tarıma destek verirseniz, hayvancılığa destek verirseniz, çiftçiyi tarlaya küstürmezseniz, herkesin kazandığı, herkesin ürettiği, alın terinin değer bulduğu bir düzeni yaratırsanız hiç kimse büyük şehirin varoşlarına gidip acaba asgari ücretle bir iş bulabilir miyim diye arayış içine girmez. Herkes bulunduğu yerde karnını doyuracak, herkes bulunduğu yerde huzur içinde yaşayacak. Herkesin işi, herkesin geliri olacak. Hedefimiz bu. O nedenle söylüyorum. Onlar paraları başkasu için harcıyorlar 5’li çeteleri için harcıyorlar. Yandaşları için harcıyorlar. Bay Kemal vatandaşı için harcayacak.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU