Akit yazarı: Fay hatlarını tetiklemenin bir faydası olur mu?

Akit yazarı Şanlıdağ, “Muhalefeti; HDP ve terör faktörü üzerinden tanımlamanın AK Parti’ye bir getirisi olmaz” diye yazdı

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Abdullah Şanlıdağ, “Fay hatlarını tetikleyici, toplumu kutuplaştırıcı, rakibimizi küçümseyici söylem ve eylemlerden uzak durmalıyız” dedi.

Şanlıdağ, Akit’te “Fay hatlarını tetiklemenin bir faydası olur mu?” başlığıyla bir yazı kaleme aldı.

AK Parti’nin “Doğru Zaman, Doğru Adam” sloganını anlamlı ve içeriği zengin olarak değerlendiren Şanlıdağ, “Ancak cümlenin devamında yer alan, ‘doğru adım’ retoriğine çok dikkat etmek gerekiyor. Yaklaşık bir yıldır seçim ve Ak Parti’ye ilişkin yazdığım yazılarda; Ak Parti’nin alternatifinin olmadığını, eğer hata yapmazsa, 2023 seçimlerinin galibinin yine Ak Parti olacağını söylüyorum. Seçime tam bir ay var ve yazdıklarımın aynen arkasındayım. Doğru adım atacaksak, siyaset diline çok dikkat etmemiz gerekiyor. Fay hatlarını tetikleyici, toplumu kutuplaştırıcı, rakibimizi küçümseyici söylem ve eylemlerden uzak durmalıyız. Çünkü siz, kalbinizden inancı, yüreğinizden cesareti, bileğinizden gücü, sırtınızdan teri hiç eksik etmeden durmaksızın çalışacağınızı, bu memleket için doğru işler yapacağınızı ve doğru olacağınızı söylüyorsunuz. Dolayısıyla toplumun ve rakiplerinizin fay hatlarını tetiklememeye, mayınlı arazide dolaşmamaya dikkat etmelisiniz. Kültürel ve mezhebi kırıklıkları derinleştirmeyiniz” ifadelerini kullandı.

“Muhafazakâr -dindar, laik-seküler ayrımına müsaade etmeyiniz” uyarısında bulunan Şanlıdağ, şöyle devam etti:

Hem iktidar, hem de muhalefet için söylenecek çok şey var. İktidarın rakibi, başını CHP’nin çektiği ve arkasında 6 farklı rengin yer aldığı muhalefet kanadıdır. Gerçekliği tartışılabilir olsa da, helalleşme ve değişim rüzgârının CHP’ye yaradığı bir gerçek. Eğer CHP, “Tayyip Erdoğan bir dönem daha kazanırsa bittik” argümanına sarılırsa, kendi ayağına sıkmış olur. Ak Parti de CHP için dillendirdiği, 2002 siyaset dilinden hızla uzaklaşmalı ve “seccadeye basanlar, kıbleyi şaşırtanlar” gibi söylemlerden uzak durmalıdır. Rakibini asimile edip itibarsızlaştırma siyasetinin toplumda bir karşılığı yok.  CHP’nin, camileri ahır yaptığının ve dine düşman olduğunu söylemenin, fay hatlarını tetiklemekten başka bir işe yaramayacağını görmeniz gerekiyor. Artık yeni şeyler söylemeniz gerekiyor. Ak Parti, tabanını yanında tutmak istiyorsa, çok seviyeli ve tutarlı bir dil geliştirmelidir. Siyaset dilinin olgunluğu, doğru adımlar atmanın temel şartıdır. Hem bu sayede, sadece kendi sosyolojik tabanınızı konsolide etmekle kalmaz, öteki taraftan da seçmen kazanırsınız.  Muhalefeti; HDP ve terör faktörü üzerinden tanımlamanın da Ak Parti’ye bir getirisi olmaz. HDP’nin toplumdaki karşılığı Kürt seçmendir. Kürt seçmeni karşınıza almadan, HDP ve Millet İttifakı’nın yumuşak karnına vurabilirsiniz.   

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU