İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: "TCMB, her gün Kapalıçarşı'dan resmi araçlarla döviz topluyor" iddiası doğru değil

Merkez, ‘Kamu hizmeti aracıdır’ yazısının emniyetin gördüğü lüzum üzerine araçlarda yer aldığını ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,  “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı’dan resmi araçlarla döviz topluyor” iddiasının doğru olmadığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merkezin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Araçlar, gün sonu Kapalıçarşı’da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan şirket araçlarıdır” denildi.

Hazırlanan görselde ise, “Bahse konu araçlar, gün sonunda Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçlardaki ‘Kamu hizmeti aracıdır’ yazısı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nın gördüğü lüzuma binaen bulundurulmaktadır” ifadeleri yer buldu.

 

Görseldeki açıklama şöyle devam etti:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kapalıçarşı'da doğrudan herhangi bir döviz alım satım işleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır. “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her gün Kapalıçarşı’dan resmi araçlarla döviz topluyor.” iddiası doğru değildir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU