AK Parti'li Yavuz'dan "Cumhur İttifakı ortak liste yapacak mı?" sorusuna yanıt

"AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi ayrı liste yapıyor. Gidişat o ki partiler kendi logoları ile seçime girecek gibi hareket ediyorlar"

Fotoğraf: AA

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, NTV'de katıldığı yayında Cumhur İttifakı ve seçim süreci ile ilgili soruları yanıtladı.

AK Parti'nin milletvekili aday listelerini tamamlayıp tamamlamadığı ile ilgili soruya yanıt veren Yavuz, "Bu sürece çok erken başladık. Bu dün başlamış değil. Mülakatlarımızı yaptık temayül yoklamaları gerçekleşti. Sonuçlar ortaya çıktı üst kurul da çalışmalarını hızlandırdı. Pazar gününden önce listeler son şeklini alacak" diye konuştu.

"Cumhur İttifakı ortak liste yapacak mı?" sorusuna ise Yavuz şu yanıtı verdi:

İttifakın içinde yer almış her parti barajı aşacak demektir. Ancak otomatik olarak milletvekili çıkaracağı anlamına gelmiyor. Biz 81 ilin tamamında kendi listemizi çıkaracağız. Cumhur İttifakı içindeki partilerin de kendi listeleri ile seçime gitmek gibi bir düşünceleri var. Bunun aksini tartışmadık düşünmedik. Daha 4 gün var bundan sonra ne olur ne olmaz bilmem. AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi ayrı liste yapıyor. Gidişat o ki partiler kendi logoları ile seçime girecek gibi hareket ediyorlar.

"3 dönem" kuralı

Yavuz, AK Parti'deki "3 dönem" kuralı ile ilgili ise, "Değişimin önceki seçimlerden fazla olacağını düşünüyorum. Tam bir karar vermiş değiliz şu anda. Üst kurul çalışmalarına baktığımda üç dönem kuralının kapsamının genişletilerek uygulanabileceğini görüyorum" ifadesini kullandı.

"Listede sürpriz isimler olacak mı?" sorusuna Yavuz, "Elbette olabilir. Olabilecektir diye düşünüyorum. En geç pazar günü belli olacak. Ben de dört dönem milletvekili olarak bu kuralın genişletilerek uygulanmasının partimize faydasının olacağını düşünüyorum. Bizim için makamlar önemli değil" yanıtını verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU