Karamollaoğlu: Siyasiler birbirlerine düşman gruplar değildir, bir şey olduğunda karşı tarafa saldırmak bizlerin görevi olmamalı

Karamollaoğlu, “Siyasiler birbirlerine düşman gruplar değiller; düşmanlığı bırak, hasım bile değiller. Sadece ve sadece bir demokrasi ortamında yönetimi ele almak için bir yarışın içindeler" dedi

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Yenikapı’da düzenlenen iftara, Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı bileşeni partilerin İstanbul il başkanları katıldı.

Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Karamollaoğlu, "Zor bir dönemden geçiyoruz, inşallah tarihte ciddi bir değişikliğe imza atılmasına vesile olacak bir dönemden geçiyoruz. 15 Mayıs sabahı sadece Cumhurbaşkanı değişmeyecek, inşallah ülkemizle bir bütün olarak yeni bir döneme başlayacak" dedi.

"Hepimiz birbirimizi kucaklayacağız"

"Biz bu dönemde insanlarımızı iteleyerek, bizlerle rakip oldukları için onları incitecek ifadeleri kullanarak göreve başlamayacağız, herkesi kucaklayacağız" diyen Karamollaoğlu, "Elbette ülkede demokrasi varsa, elbette bir ülkede insan hakları varsa inanıyoruz ki herkes kendi fikrini, kendi düşüncesini, kendi inancını terennüm etme hakkına da sahiptir. Ama bu o insana kendi karşısında bulunan rakiplerinin muhataplarının sanki bir hasmıymış, bir düşmanıymış gibi davranmasını gerektirmez. Israrla tekrar ettik ve etmekle de devam edeceğiz" diye konuştu.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

İktidara geldiğimiz zaman bunu fiilen tatbik edeceğiz. Siyasiler birbirlerine düşman gruplar değiller, düşmanlığı bırak, hasım bile değiller. Sadece ve sadece bir demokrasi ortamında yönetimi ele almak için bir yarışın içindeler. Rakipler ama hasım de değiller, düşman da değiller. Bundan dolayı son zamanlarda maalesef televizyonlarımızda, gazetelerde birbirimizi incitecek ifadeleri işitmekten, yanlış ifade kullanmamaya gayret ediyorum, ağzımdan bir yanlış söz çıkarsa peşinen özür diliyorum, af diliyorum. Ama biz hepimiz birbirimizi kucaklayacağız. Her zaman bir yerde anlamadığımız, yanlış bir şey olduğunda da ithama kalkmak, karşı tarafa saldırmak bizlerin görevi olmamalı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU