Kılıçdaroğlu'ndan "seccade" açıklaması: Ben onların operasyonunu umursamam, samimi olarak üzgünüm

"Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam. Ortam kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi operasyon yapıyorlar. Ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm"

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Yenikapı'da iftar programı düzenledi.

İftara, Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı bileşeni partilerin İstanbul il başkanları katıldı. 

Programda konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "seccade" fotoğrafı ile ilgili tartışmalara ilişkin açıklamalamalarda bulundu.

"Dün akşamdan bu yana saldırı malzemesi ettikleri fotoğraf karesiyle ilgili sadece iki kelam edeceğim" diyen Kılıçdaroğlu, "İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam. Öyle bir alışkanlığım da yoktur. Öyle de yetişmedim. Herkesi kucaklarım. Herkese saygı duyarım. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı, salon kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim, ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm. Bunu ifade edeyim. Ben, ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, görüşüme, var oluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum ve sözlerime yeniden başlıyorum

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU