Kamu eczacıları haklarını arıyor: Eczacı vekillerimiz bile ret oyu kullandı, partisinin grup kararının dışına çıkmadı

Omuz omuza çalıştıkları doktor ve diş hekimlerinden ayrı tutulan kamu eczacıları üvey evlat muamelesi gördüklerini düşünüyor

Fotoğraf: AA

Tüm kamu kurumları kadrolarında bulunan ve döner sermaye ek ödemesi almayan hekim, diş hekimi, uzman hekim ve uzman diş hekimlerinin maaşlarında düzenleme yapılmasını öngören kanun teklifi gündemde. Sağlık Aile ve Sosyal İşler Komisyonu’ndan geçen teklif Meclis Kurulu’na gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni yasa tasarısında ismi anılmayan kamu eczacıları uygulamadan şikayetçi. Ayrımcılığa uğradıklarını savunan kamu eczacıları, omuz omuza çalıştıkları doktor ve diş hekimlerinden ayrı tutulmalarına tepkili.

“Ayrımcılığa maruz kalıyoruz”

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan, Meclis’e gelen son yasa tasarısında sizce neden eczacıların olmadığını şu sözlerle anlattı:

Meclise son gelen yasada bildiğiniz üzere kamudaki meslektaşlarımız yine kapsam dışında tutuldular. Bunu ilk defa yaşamıyoruz. Uzunca bir süredir maalesef bu ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Evet, bu genel bir tutum haline geldi ki ülkemiz adına da utanç verici buluyorum ve sebebini söyleyebilmek mümkün değil anlamlandıramıyorsunuz çünkü.

WhatsApp Image 2023-04-01 at 07.41.07.jpeg
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan​​​​​​​

 

Hakka, hukuka, akla uygun bir tarafı elbette yok”

Mali açıdan baktığınızda eczacıların da bu değişiklikler kapsamında şartlarında iyileştirme yapılması bütçeye büyük bir yük getirmeyeceğini hatırlatan Özcan, “Yapılan her düzenlemenin sadece belli bir sağlık çalışanı kesimine yapılmasının, her seferinde gösterilen tepkiye rağmen aynı davranış modeliyle hareket edilmesinin hakka, hukuka, akla uygun bir tarafı elbette yok” dedi

“Ülkemizdeki siyaset maalesef çok hastalıklı”

Meydana gelen hak kayıpları hakkında geniş bir alanda mücadele ettiklerini aktaran Özcan, sorunları anlatmak için siyasi partilerin de kapılarını çaldıklarını anlattı:

Seçim sathındayız, partilerden ziyaretler aldığımızda her fırsatta mesleğimizin tüm sorunlarıyla birlikte kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradıkları hak kaybını dile getiriyoruz. Bunun dışında da yaşadığımız son süreçlerin hepsinde taleplerimizi meclisteki vekillere iletiyoruz, özellikle eczacı vekillerimiz aracılığıyla . Ama biz şunu da gördük bu dönem, eczacılarımıza yönelik düzenlemede yine eczacı vekillerimizin ret oyu kullandı, partisinin grup kararının dışına çıkmadı. Ülkemizdeki siyaset maalesef çok hastalıklı. Parti politikası dışında ses çıkaran yok. Siyasette de toplumda da büyük anlayış değişikliğine ihtiyacımız var. Cumhuriyetin 100. yılında çok daha farklı şeyleri konuşuyor olmalıydık.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU