İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı

Akşener paylaşımında, "Bugün de İstanbul İl Başkanlığı’mıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek" dedi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özkan, olay sonrası polisin binada incelemelerde bulunduğunu belirtti.

Kurşunun isabet ettiği camın görüntüsünü paylaşan Özkan şunları kaydetti:

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırmalarına devam ediyor.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince, partinin Zeytinburnu'ndaki İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğunun ihbar edildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Yapılan ihbar üzerine, ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

Akşener'den Erdoğan'a eleştiri

İYİ Parti lideri Meral Akşener, saldırı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığı’mıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen sen gel" dedi.

Kılıçdaroğlu: Meral Hanım Asena'dır, böyle korkutamazsınız

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefonda bir görüşme yaptığını kaydetti.
Kılıçdaroğlu, Twitter hesabında; “Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum” açıklamasını yaptı

Davuoğlu: Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırıyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Davutoğlu şunları kaydetti:

Korkutamazsınız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı lanetliyorum. Sn. Meral Akşener başta olmak üzere tüm İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Karanlık elleriyle ülkemizi karıştırmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacak.

Karamollaoğlu: Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gerçekleştirilen menfur saldırıyı kınıyor, İYİ Parti camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; faillerin hukuk önünde hesap vermelerini temenni ediyorum. Öfke, şiddet ve nefret siyaseti kaybedecek; umut, huzur ve güven hakim olacak.

Uysal: Erdoğan tehdit ederse bir meczup da çıkıp kurşun sıkar

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Anadolu'da imam ve cemaat ile ilgili veciz bir ifade vardır. Bu ülkenin, daha doğrusu sadece kendisine oy veren kitlelerin Cumhurbaşkanı olan Erdoğan tehdit ederse bir meczup da çıkıp kurşun sıkar. Biz, sadece yolsuzluk ve hukuksuzlukla değil, sorumsuzlukla da mücadele ediyoruz. Geçmiş olsun İYİ Parti, İYİ Parti İstanbul" dedi.

Babacan: Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz

DEVA Partisi lideri Ali Babacan da saldırı ile ilgili sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, "İYİ Parti'ye ve Sayın Meral Akşener'e geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Saldırının sorumluları derhal bulunup cezalandırılmalıdır. Ülkemizin şiddetten arındırılması için mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: Saldırı en derin bir şekilde hepimizi üzdü

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, silahlı saldırı düzenlenen İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. 

Yaşanan olayı kınadığını ifade eden Kabaktepe şunları söyledi:

Amasız ve fakatsız, bu ve benzeri terör hadiselerinin, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz. Bugün İYİ Parti’mize İstanbul’da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin bir şekilde hepimizi üzdü. Üzüldük kelimesi ile ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize, hem kardeşliğimize, demokrasi hayatımızın varlığının göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bunu kınamanın ötesinde; bunu hem davranışlarımızla hem sözlerimizle kınamaya devam edeceğiz.

Sayın Genel Başkan Meral Hanım da yukarıdaydı, geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tüm İYİ Parti camiasına, milletimize geçmiş olsun diliyorum. Umarım en kısa sürede, bu hain saldırıyı gerçekleştirenler, yakalanır. Çünkü ülkemizde ve Türkiye’de gerek insanımıza yönelen, gerek kurumlarımıza yönelen, gerek siyasilerimize yönelen veya partilerimize yönelen bu tür şiddet olaylarının karşısında hep beraber bir sıradağ gibi en ufak bir esneme yapmadan durmayı başarmamız lazım. Biz her zaman, hep beraber, hep birlikte 85 milyon olarak hiçbir gerekçe, soru işareti, ünlem işareti, virgül işareti, noktalı virgül koymadan bu tip hain saldırıları gerçekleştiren, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı durmaya devam edeceğiz, devam etmeliyiz diyorum.

Buğra Kavuncu: Polis noktası istedik ama bir türlü netice alamadık

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Biz Emniyet'e çok defa başvuruda bulunduk. Polis noktası istedik ama bir türlü netice alamadık. Hep bir şeyler olduktan sonra bu adımlar atılıyor. Umarım en kısa zamanda buraya bir polis noktası verilir.  Biz zaten kendi güvenliğimizi kendiniz sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Fail yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik silahlı saldırının failinin yakalandığını açıkladı. Soylu, Twitter'dan, "Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve Polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU