Turhan Çömez'den Erdoğan'a "doktor müsveddesi" yanıtı

"Diplomasını, göğsünü gere gere toplumla paylaşabilecek cesareti olmayan hiç kimsenin benim diplomamı ve kariyerimi aşağılamaya, örselemeye ve bana doktor müsveddesi demeye hakkı yok"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için kullandığı "doktor müsveddesi" sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından yayınladığı video da Çömez, "Erdoğan geçtiğimiz günlerde Hatay'da Defne'de bir hastanenin temel atma törenine katıldı. Aslında bu temel atma töreninden ziyade bir şovdu. Çünkü ortada gerçek bir temel yoktu bir miktar beton bırakılmıştı toprağa ve üzerine birkaç parça demir çubuğu eklenmişti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tabii gerçeği ben belgeleriyle ve fotoğraflarıyla toplumla paylaşınca AKP cephesinde bir panik başladı ve bu sözde temel yerinden kaldırıldı. Başka bir yere nakledildi" diyen Çömez şöyle devam etti:

Erdoğan dün akşam çıktığı bir televizyon programında bu ifşaa, bu açıklamaya tepki gösterdi. Ve beni direkt hedef alarak "doktor müsveddesi bir açıklama yaptı" dedi. Buradan Sayın Erdoğan'a açıkça sesleniyorum. Ne zaman başın dara düşse, ne zaman sağlıkla ilgili bir sıkıntın olsa çabuk bana Turan'ı bulun derdin. O zaman makbul bir doktordum. İki defa ameliyatına katıldım. O zaman güvenli ve kıymetli bir doktordum. Seni aldım Amerikalara götürdüm. Tedavi ettirdim. O zaman da çok değerli bir doktordum. Ve bugün bir doktor müsveddesi oldum öyle mi?

Ben İstanbul Tıp Fakültesi'ni çok yüksek bir puanla bitirdim. Arkasında göz nuru, alın teri, büyük bir emek var benim diplomamın. Ardından genel cerrahi uzmanı oldum. Milletvekilliği dönemimin sonunda yine o dönemde de senin yanlışlarını, senin hatalarını toplumla paylaştım diye bir kumpas davasına beni konu ettin. Ve ardından tam on iki yıl sürgünde yaşadım. Sürgün yıllarında da boş durmadım. Gittiğim ülkede dil öğrendim. Tıp fakültesinin bütün sınavlarını, yazılı sözlü hepsini verdim. Ve yeniden bir diploma aldım. Bugün iki tane hekimlik lisansım var ve dünyanın her yerinde hekimlik yapabiliyorum. Benim hekimliğimi doktorluk kritemi kariyerimi ve kapasitemi hiç kimsenin tartışmaya hakkı yok. Hele hele diplomasını, göğsünü gere gere toplumla paylaşabilecek cesareti olmayan hiç kimsenin benim diplomamı ve kariyerimi aşağılamaya, örselemeye ve bana doktor müsveddesi demeye hakkı yok.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU