Perinçek: Sayın Bahçeli HÜDA PAR'ı övüyor, milliyetçilik bu mu?

Partisinin Cumhur İttifakı'na katılmasının reddedilmesine tepki gösteren Perinçek, "Cumhur İttifakı Vatan Partisi’ni değil, ABD ve HÜDA PAR’la uzlaşma yolunu tercih etti” dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul’da partisinin merkez karar kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Partisinin Cumhur İttifakı'na katılmasının reddedilmesine tepki gösteren Perinçek  “Cumhur İttifakı Vatan Partisi’ni değil, ABD ve HÜDA PAR’la uzlaşma yolunu tercih etti” dedi.

Cumhur İttifakı listesinden girmek için yaptıkları önerinin AK Parti tarafından reddedildiğini belirten Perinçek “Cumhur İttifakı’nın, Vatan Partisi’ni reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir. Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler” dedi.

Perinçek şunları kaydetti:

Zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiyemizi aydınlıklara çıkarmak için, Vatan Partisi olarak Mecliste görev almamız ve hükümet görevleri üstlenmemiz zorunludur. Bu gerçeğin bilincindeyiz. Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Meclis’te yer almamız ve Hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu sorumlulukla 22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakına katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler.

Cumhur İttifakı’nın, Vatan Partisi’ni reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir. Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler. Nitekim bu tercih, uygulamalarda da kendini gösteriyor. Şu anda Cumhur İttifakı, bütün olanaklarını kullanarak, bölücü HÜDA PAR’ı parlatmakla meşguldür. AK Parti, MHP ve BBP sözcüleri, Şeyh Sait ve Seyit Rıza takipçisi olmakla övünen, Türk Milleti kavramını Anayasadan çıkartmayı programına alan, Kürtçeyi resmî dil yapmayı hedefleyen HÜDA PAR ile işbirliğini haklı gösterme gayretine girmişlerdir. Mecliste Altılı Masa’nın himayesindeki PKK yetmiyormuş gibi, şimdi Cumhur İttifakı da HÜDAPAR Bölücülüğünü Meclise taşıma görevinin altına girmiştir. Böylece ABD’nin “Kürdistan” adı altında İkinci İsrail devleti kurma planına hizmette Altılı Masa ile buluştular. HDP ile HÜDA PAR’ın Mecliste sözde Kürdistan ayrılıkçılığı için el ele vereceğini göreceğiz. Programları aynıdır.

Bahçeli'ye eleştiri

Perinçek, konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştirerek, "Şaşırıyorum. Sayın Bahçeli kalkıp HÜDA PAR'ı övüyor. Milliyetçilik bu mu? Var mı Türk kavramını çıkaranlarla birlikte olan Türk milliyetçisi?" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU