Erdoğan, asgari ücrete temmuzda ara zam yapılacağını bildirdi

Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte yüzde 15 indirime gidileceğini duyurdu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Konuşmasında depremzedelere seslenen Erdoğan, "Sseçim süreci sebebiyle değişen gündemin sizlerin yaşadığı şehirlerdeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını unutturmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan ayrıca, "Diğer yandan deprem bölgesini ayağa kaldıracak çalışmalar yaparken Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan da geri adım atmayacağız" diye konuştu.

"Pazartesi Togg'u teslim alacağız"

Yerli otomobil Togg'un 177 binin üzerinden ön sipariş aldığını belirten Erdoğan, "Pazartesi günü ilk aracımızı teslim alacağız" dedi.

Elektrikte indirim

Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. 

Erdoğan, bayram arifesinde Karadeniz gazının Filyos işletme tesisine getirilmesinin töreninin yapılacağını kaydederek şunları söyledi:

Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birinci, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz.  İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.  Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne 27 Nisan tarihinde yakıt yükleyerek, resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız.

"Milletimizin 14 Mayıs'ta en doğru kararı vereceğine inanıyoruz"

Seçimler ile ilgili de konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor. Türk demokrasisinin gücünü ve olgunluk seviyesini gösteren bu gelişmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz milletimizin basiretine, ferasetine güveniyoruz.  Milletimizin bugüne kadar girdiğimiz seçimlerin tamamında olduğu gibi 14 Mayıs'ta da en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. İnşallah milletin iradesi yine galip gelecek.  Bizzat kendi ifadeleriyle 'bir kumar masası olan', birbirlerine pusu kuran, kavgadan, istikrarsızlıktan başka vaatleri olmayan yedili koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayıp siyasi mevta olacaktır. 

"Terör örgütlerini koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz"

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerine devam eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yardımcılıklarının, milletvekillerinin, bakanlıklarının, 'Ne vereyim abime', seç beğen al mantığı ile dağıtıldığı bir işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Seçimlerde ittifak haktır ama devletin yönetim kademelerini ayağa düşürmek, at pazarlığına çevirmek pespayeliktir. Terör örgütlerini koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz. Siyasi cambazlıklarla terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalıştırılmasını kabul etmiyoruz. PKK ile FETÖ ile karanlık mahfillerle yürünen yolun hayra çıkması mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Bütün bunlara rağmen ana muhalefetin başı, 'Demirtaş'ın suçu yok, çıkaracağız' diyor. Diyarbakır'da 251 yavrumuzun ölümüne neden olan bu değil mi? Onların orada ölümüne sebep olan ve hukuk devletin olan ülkemizin bunu içeri alması karşısında sen nasıl böyle birini dışarı çıkarmaktan yana adım atarsın?" diye konuştu.

"Bakanlarımız Meclis'te görevlerini sürdürecek"

Erdoğan, kabine de görev yapan bakanların milletvekili adayı olacağını belirterek, "Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz. 28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz. Türkiye İçin Hemen Şimdi diyerek yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu dönemin adı şahlanış dönemidir. Yapacak çok işimiz, kazandıracak çok hizmetimiz var" dedi.

Asgari ücret

Erdoğan, TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin, "Enerji konusunda müjdeleriniz oldu, emeklilere de bir zam yapılacak. Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı?" sorusuna, "Bütün bu zamların hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun." karşılığını verdi.

"Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek?" sorusu üzerine Erdoğan, "Temmuzda var." dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU