Kılıçdaroğlu: Hiçbir kadını erkeğe muhtaç ettirmeyeceğiz

Konuşmasında vaatlerini sıralayan Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri takdirde ilk olarak israfı önleyeceklerini söyleyerek, "Savurganları sıfırlayacak bir kararname çıkartacağız" dedi

Fotoğraf: AA

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'daki "Millet Buluşması"nda konuşma yaptı.

Katılımcılara seslenen Kılıçdaroğlu, "Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti getireceğim. Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmez. Adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Türkiye'nin artık dünya ile yarışması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Dünyanın neresine gitmişse gencimiz, güler yüzle ülkesine dönecek. Sizin özgürlük alanınızı genişleteceğim. Attığınız tweet dolayısıyla babanız ve anneniz kuşku duymacak, bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var. Güvenlik görevlisi sabahın 5'inde kapınıza dayanmayacak, bilecek ki artık bu ülkede özgürlük var.  Düzeni siz değiştireceksiniz, iktidara siz getireceksiniz. Bu ülkenin 5,5 milyon genci ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak. Gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. 'Biz otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdik' diyeceksiniz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu vaatlerini sıraladı

Kılıçdaroğlu konuşmasında iktidara geldikleri takdirde gerçekleştirecekleri vaatleri de anlatarak şunları kaydetti:

Kadının, gençlerin sosyal güvenliği olacak. Çiftçiler, üreticiler, sizin bankalara olan faizlerinizi tamamen sileceğiz, ana parayı taksitle alacağız. Siz üreteceksiniz, siz kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, arpa, fasulye, canlı hayvan, et, mercimek almayacağız. Herkes üretecek, herkes kazanacak. Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz; ÖTV'si KDV'si olmayacak.  15 Mayıs’ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. 5'li çetelere değil, size hizmet edeceğim. Esnaf bakanlığı kuracağız, esnaf sahipsiz olmayacak. Sicil affı çıkartacağız. Pandemi döneminde kredi verdiler faizini istiyorlar, onu sileceğiz. Stopajı da sıfırlayacağız. 

En hızlı neleri yapacağız? 6 lider bir araya geldik. İsraf haramdır diye biliyoruz. İlk yapacağımız iş israfı önlemek. Bütün savurganları sıfırlayacak bir kararname çıkartacağız. İsraf olmayacak.  Parlamentodan süratle yasa çıkartacağız. Aile toplumun temel taşıdır. Hiçbir aile kendini sahipsiz hissetmesin. Her aile sosyal devletin koruması altında olsun. Aile destekleri sigortası çıkartacağız. 1971'den beri çıkması gereken bu kanun çıkmadı. Size yardımlar yapılıyor oyunuzu bize verin, yoksa yok diyorlar. Biz hiçbir ayrım yapmayacağız. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğiz.  İsrafı engelleyince Türkiye güçlü, zengin bir ülkedir. Parayı beşli çeteye yedirirseniz size para kalmaz. O paraları son kuruşuna kadar alacağım! Hem diyorlar biz milletçiyiz, hem dolar bazlı garanti! İhale alıyorsun dolarla, kâr veriyorsun dolarla, garanti veriyorsun dolarla... Bütün bunların tamamını milliyetçi kardeşiniz TL'ye çevirecek. Endişe etmeyin, TL olacak. 

Her çocuk okulda sağlıklı bir şekilde beslenecek. Hiçbir aileye yük olmayacaklar, zengin fakir ayrımı olmayacak, herkes aynı çantadan beslenecek. İktidarımızda göreceksiniz 2 kilo et 1 gram altın etmeyecek. Mülakat kalkacak, torpil bitecek... Kul hakkını yedirmeyeceğiz. Herkesin hakkını teslim edeceğiz. 2 bin 400 yıl önce söylenmiş, devleti yönetenler yönetirken zenginleşirlerse artık halkı değil kendi mal varlıklarını düşünürler. Mal varlığımı açıkladım, adaylığım kesinleştiğinde bütün Türkiye'ye göstereceğim, herkes görecek. 

Temiz bir siyaset getireceğiz. Vatandaş-siyasetçi arasında güven köprüsünü yeniden inşa edeceğiz. Halktan yana olan bir anlayışı getireceğiz. 5,5 milyon gençten söz istiyorum. Her arkadaşınızı ikna edeceksiniz, sandığa gidecek ve Millet İttifakı'na oy verecek. Benim de sözüm söz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU