Sancar'dan "Yeşil Sol Parti" açıklaması: Halkımızın sandığa yansıyacak tarihi iradesini riske etme hakkımız yoktu

Sancar, "30 Mart’ta büyük bir buluşmayla seçim bildirgemizi açıklayacağız" dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Halka yoksulluğu, sefaleti reva gören AKP- MHP iktidarından bu ülkenin kurtulacağı tarihi ana sayılı günler kaldı" diyen Sancar, "Büyük bir değişimin arifesindeyiz. Kendi menfaatinden ve koltuğundan başka hiçbir şey düşünmeyen, halkı büyük buhranla, depremin yıkımı ve enkazıyla baş başa bırakan AKP-MHP saltanatının son bulacağı aydınlık günler için geri sayım başladı" diye konuştu.

Cumhur İttifakı için "tarihin en karanlık, en tehlikeli ittifakı" ifadelerini kullanan Sancar şöyle devam etti:

Bu ittifaka karşı tüm demokrasi güçlerinin birlikteliği ve ortak iradesi her zamankinden daha hayati önemdedir. Hiç kimse bu sorumluluğu bir an bile aklından çıkarmamalıdır. Bu karanlık ve tehlikeli ittifakı durdurmak için hep birlikte ortak mücadele ve ortak irade göstermenin zamanıdır, bu tarihi anda hata yapanın tarih önünde de halkların vicdanında da affedilmesi mümkün olmayacaktır.

Seçim bildirgemiz son aşamasına gelmiş durumda. 30 Mart’ta büyük bir buluşmayla seçim bildirgemizi açıklayacağız. Açıklayacağımız bildirge Türkiye’nin demokratik çözüm programı olacaktır

"Tuzakların farkındayız"

"HDP’nin önünü kesmeye yönelik kumpas ve davalar hâlâ devam ediyor" diyen Sancar şunları söyledi:

Her türlü oyunu oynamaya da devam edeceklerini biliyoruz. Böyle bir dönemde bile hiç geri durmayacakları kumpasların hepsini boşa çıkaracağız. Bugüne kadar ne yaptılarsa hepsine karşı direndik, yol bulduk. Başından bu yana tuzakların farkındayız. 14 Mayıs seçimlerinde halkımızın sandığa yansıyacak tarihi iradesini riske etme hakkımız yoktu. Yeni bir dönem başlarken bu büyük dönüşüm gücünü mutlaka parlamentoya taşımamız gerekiyordu.

Kapatma davası devam ederken başvurular yaptık. Bu davanın seçimden sonraya bırakılmasını meşru, siyasal ve hukuksal gerekçelerle talep ettik. AYM, 24 aydır süren davada bir ay daha beklememe kararını verdi. Biz bunun ne anlama geldiğinin elbette farkındayız. Bu planın neyi hedeflediğini elbette biliyoruz Bu buzağı ve riski görerek kararlarımızı aldık ve seçimlere Yeşil Sol Parti ile girmeyi kararlaştırdık. Onlar akıllarınca tuzaklar oluştururken bizler aklın, inancın ve kararlılığın ışığında yürüdük. . Yeşil Sol Parti ile seçimlere giriyoruz, bir kez daha tekrar ediyorum. Yolumuz Üçüncü Yol’dur, yolumuz Yeşil’in ve Sol’un yoludur, 14 Mayıs’ta Mayıs'ın baharı ile Yeşil Sol'un baharı sandıklarda buluşacaktır. Emin olun bunu başaracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU