Timsah 10 yaşındaki çocuğu kardeşlerinin gözü önünde canlı canlı yedi

Yetkililer Filipinler’in artan nüfusu hayvanların habitatlarına yayılımı artırdığından insanlar ve hayvanlar arasındaki uyuşmazlığın tırmandığını söyledi

Dünyanın en büyük tuzlu su timsahı kondugu kafeste karnı şiş halde ters dönmüş ve birkaç saat sonra yaşamını yitirmişti (Pixabay) 

Filipinler’in güneyinde timsah 10 yaşındaki çocuğu kardeşlerinin gözü önünde canlı canlı yedi.

Devasa timsahların saldırılarıyla bilinen Balabac Adası yakınlarında kendinden büyük iki kardeşiyle birlikte botta bulunan çocuğun burdan kapıldığı bildirildi.

Filipinler’deki yetkililer tuzlu su yırtıcılarının daralan habitatının hayvanlar ve insanlar arasındaki uyuşmazlığın artmasına neden olduğunu söyledi.

Polisin aktardığına göre gece boyunca yapılan aramada çocuğun babası oğlunu bulamadı ancak pazartesi gününün ilerleyen saatlerinde bir balıkçı çocuğun yarısı yenmiş bedenini mangrov ağaçlarının bulunduğu bataklıkta tespit etti.

Filipinler’in hızla büyüyen ekonomisi ve nüfusu nedeniyle şehirlerin ve beldelerin hayvanların yaşam alanlarına doğru genişlemesi, 5 metre uzunluğa ve bir ton ağırlığa ulaşabilen timsahların habitatlarından çıkmaya zorlandığı anlamına geliyor.

Son yıllarda daha fazla sayıda buna benzer olay kaydedildi.

Balabac’ın da aralarında yer aldığı Palawan Adası’nın doğal ortamını korumak için çalışan hükümet konseyinin sözcülerinden Jovic Pabello, Balabac’ta “2015’ten bu yana timsah saldırısının gerçekleşmediği tek bir yıl geçirmedik” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFP’ye konuşan Pabello “Bu su kullanımı konusunda bir anlaşmazlık” dedi.

Pabello bu yıl şubatta bir timsahın Balabac’ta bir nehirde yüzen 12 yaşındaki bir çocuğa saldırdığını ancak çocuğun kardeşleri sürüngenin kafasına çocuğu bırakana kadar küreklerle vurduğunda çocuğun kendini timsahtan kurtarmayı başardığını aktardı.

Geçen yıl şubat ayındaysa bir yengeç avcısı bedeninin yarısı timsah tarafından yenmiş şekilde bulunmuştu. Bu olaydan sadece üç ay önce de avcının 12 yaşındaki yeğenini bir timsah sürükleyerek götürmüş, çocuktan bir daha haber alınamamıştı.

Filipinler’in “son sınırı” diye bilinen Palawan Adası geniş bitki örtüsü ve kendine özgü hayvan çeşitliliği barındırsa da denetimsiz değişimlerin tehdidi altında.

Tuzlu su timsahları yaşayan en iri sürüngenler. Şimdiye dek ölçülen dünyanın en iri timsahı da 2011’de Filipinler bölgesinde bulunmuştu. 6 metre 17 cm uzunluğundaki “canavar türü” yakalamak üç haftadan uzun sürmüş ve hayvan yaklaşık 100 kişi tarafından karaya taşınmıştı. Timsah kafese konmuş ancak 18 ay sonra ölmüştü.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/asia

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU