İnce'den "100 bin imza" sonrası açıklama: İlk gün toplasak AKP'liler yardım ediyor diyeceklerdi

Cumhurbaşkanı adaylığı için toplanan 100 bin imza sonrası açıklama yapan İnce, "İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık AKP'liler yardım ediyor diyeceklerdi. Çünkü her tür iftirayı attılar. Her şey planladığımız gibi oldu" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı adayları için imza atma sürecinde 100 bin imzayı toplayarak resmen aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, açıklamalarda bulundu.

İmza toplayan ve veren herkese teşekkür eden İnce,  "İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık AKP'liler yardım ediyor diyeceklerdi. Çünkü her tür iftirayı attılar. Her şey planladığımız gibi oldu" dedi.

Adaylık sürecinde kendisine imza verilmemesi için propaganda yapıldığını savunan İnce şunları söyledi:

Ellerini ovuşturdular. İmza toplanmasın diye iftiralar attılar. Sahte evraklar düzenlediler. Baktılar ki imza toplanıyor. Bu sefer başka bir sahtekarlık yaptılar. İmzalar toplandı, sandık kuruluna gitmenize gerek yok diye mesajlar attılar. Bütün bunlar gözümüzün önünde oldu. Tam FETÖ taktiklerini uyguladılar. Bu seçimde, bu yarışta ilk kez FETÖ'cüler en aktif bir şekilde çalışan FETÖ'cülerdi. AK Parti gençlik kolları mesaj çekmiş. Yok böyle bir mesaj. Hazine yardımımız yok. Belediye yok. Marjinal gruplar yok. Arkamızda tarikat yok. Tamamen organik. Gönüllüler ordusu. 

Konuşmasında "Nezaketin kaybolduğunu gördüm" diyen İnce, "2018'de adaydım; 'Sayın Akşener'e, Karamollaoğlu'na imza verin dedim. Bu centilmenliği bekledim, hiçbirini göremedim. Sadece engelleme gördüm" diye konuştu.

"Rehavet yok imza toplamaya devam ediyoruz"

İmza toplamaya devam edeceklerini söyleyen İnce, "Rehavet yok. İmza toplamaya devam ediyoruz. Seçim Kurulu'na da güvenmiyorum. Düşürürler. 150 bin mi olur, 200 bin mi olur? İşi sağlama alalım. Rehavet yok. Pazartesi günü akşam 20:00'ye kadar devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU