HDP'yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Kürt sorununun çözüm adresi TBMM'dir

18 Mart’ta yapılması planlanan görüşme ertelenmişti

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı TBMM’deki makamında ziyaret etti. Üç siyasetçinin görüşme sonrası yaptığı ortak açıklamada Kürt sorunu çözümü vurgusu vardı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gerçekleşen görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, HDP Eş Genel Başkanlarına Parti Sözcüsü Ebru Günay ve Grup Saruhan Oluç eşlik ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ortak açıklama 

Görüşmenin ardından HDP eş başkanları Buldan ve Sancar ile Kılıçdaroğlu, kameralar karşısına geçti. CHP liderinin ifadeleri özetle şöyle:

Yerel yönetimler üzerinde duruldu. Yerel yönetimlere kayyum atanmasının sürdürülmesinin asla doğru bulmadığımızı belirttik. Seçimle gelen seçimle gider, demokrasinin temel kuralıdır.

Siyaset, bir kavga alanı olmamalı.  Bugün belli TV kanallarında bir sürü şey yazılıp çizilecek. Kucaklaşmak, uygar insanlar gibi tartışmak varken hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Biz birlikten, beraberlikten yanayız. Var olan bütün sorunların çözümü için ortak hareket etmekten yanayız. 

21. yüzyılda hala parti kapatılmasının yolu aranıyor. Parti kapatmak doğru değildir.

Biz İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamemiz'de Kürt sorununun çözüm adresinin TBMM olduğunu açık ve net olarak vurguladık. Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Her sorunun çözüm adresi TBMM'dir.

Tokalaşmak, kucaklaşmak varken bu kavga neden? Kavgayı bitireceğiz. 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu ülkede kavgayı bitireceğim. Kimliği, inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun…

 

Kürt sorunu vurgusu

Pervin Buldan da şu ifadeleri kullandı:

Sayın başkan ve heyetiyle birlikte bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın başkanın ifade ettiği konular üzerinde istişare ettik. Türkiye halklarının bizden beklentilerini konuştuk. Dolayısıyla bu beklentiler doğrultusunda bize vermiş olduğu bu bilgiler doğrultusunda bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Ancak şunu ifade etmek isterim ki sayın başkanı bugün burada ağırlamamızın sebebi, Kürt sorununun TBMM’de çözümünden yana olduğunu göstermek amaçlıydı.

Mithat Sancar da “Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmede konuştuğumuz konuları kurullarımıza taşıyacağız. İttifak ortaklarımızla görüşeceğiz, bir iki gün içerisinde basına daha ayrıntılı bir açıklama yapacağız” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU