Hande Fırat: Cumhur İttifakı'ndan sürpriz hamleler yolda

"Bir cumhurbaşkanı yardımcısının ekonominin başına gelebileceği belirtiliyor. AK Parti içinden ve dışından duyduğum isim Mehmet Şimşek"

Fotoğraf: TCCB

Hürriyet yazarlarından Hande Fırat, AK Parti, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın seçime yönelik çalışmaları hakkında bir yazı kaleme aldı. "Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının Türkiye’nin öncelikli ihtiyacı doğrultusunda artırılabileceği değerlendiriliyor" diyen Fırat'a göre ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi için Mehmet Şimşek ismi konuşuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hande Fırat'ın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

- HÜDA-PAR’a belli bir kontenjan verilmesi gündemde.

- MHP’nin bu duruma hiçbir itirazı yok, MHP’deki genel hava da “Aslolan seçimi kazanmak” şeklinde.

- Yeniden Refah Partisi ile görüşmeler sürüyor. Yakında bir uzlaşmaya varılması bekleniyor.

- MHP ile AK Parti arasında ortak liste görüşmeleri başlamadı. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çok sayıda ilde ortak liste ile seçime girmeye soğuk baktığı belirtiliyor.

- Ancak bazı özel illerde özel adaylar belirlenebileceği belirtiliyor.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceliği deprem bölgesi ve Türkiye’yi olası felaketlere karşı hazırlamak. Bunun için de dört bir koldan çalışma talimatını zaten verdi.

- Ancak yeni dönemde bazı sürprizlerin de olabileceği konuşuluyor. AK Parti listelerinde sürpriz isimlerin, yeni yüzlerin görüleceği bilgisi var.

- Strateji ekibinde, partide, kampanya ofisinde yapılan beyin fırtınalarında cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının Türkiye’nin öncelikli ihtiyacı doğrultusunda artırılabileceği değerlendiriliyor.

- Bu kapsamda bir cumhurbaşkanı yardımcısının Türkiye’nin stratejik konumu nedeniyle güvenlikten sorumlu olabileceği, diğerinin ise ekonominin başına gelebileceği belirtiliyor. Konuşulan isimler arasında Hakan Fidan ve İbrahim Kalın var. Ekonomi için ise AK Parti içinden ve dışından duyduğum isim Mehmet Şimşek. Cumhurbaşkanı henüz bu konuda son sözünü söylememiş. Ancak yapılan değerlendirmeler bu adımların olumlu olacağı yönünde.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU