Ana başlıklar... Dünya Riyad'da toplanıyor

Suudi Arabistan'da herkese iyilik, barış ve sevgi getiren bir bakış açısı için, daha büyük bir gelişme ve daha parlak bir yarın için, herkesi bir araya getirmeyi öğrendik

Fotoğraf: Reuters

Dünyanın bir köşesinde yer alan her başarı öyküsünde üç ana başlık arayın: Eğitim, kültür ve bilim.

Bunlar, hızlı değişimler ve birbirini izleyen zorluklarla dolu bir dünyada refah ve ilerlemeye yönelik bir atılımın başlangıcıdır.

Bu 'üç esas' ile milletler geçmişlerinden ilham alarak ve bugünleriyle uyumlu bir şekilde geleceklerini yazarlar.

Daha fazla bilgi ve kültür alışverişi köprüsüyle insan uygarlığının bir gereği olarak diyalog ve barışı tesis ederler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

77 yıl önce savaşlardan ve onların yıkıcı etkilerinden bıkmış olan dünya, insani, kültürel ve bilişsel olarak üç başlığa odaklanmanın önemini anladı.

Suudi Arabistan'ın Kurucu Kralı Abdulaziz bin Abdurrahman (Allah rahmet eylesin) dünya çapında 19 liderle birlikte bu apaçık hakikatin ilk meyvelerini tesis etmeye katıldı.

Suudi Arabistan o tarihi aşamada, 1946 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nü (UNESCO) kurmak için Londra'da bir araya gelen yirmi ülkeden biriydi.

Kültür, eğitim ve bilim birlikte ele alındığında ülkelerin başarı ve ilerleme öykülerinde ana başlıklar olmuştur. Zira etkileri yalnızca ulusların yerel ayrıntılarıyla sınırlı değildir.

Aksine dünyanın daha istikrarlı, gelişmiş ve müreffeh bir yer haline gelmesi için diğer insanlara da uzanır.

Deneyimler, bu ana başlıkların katılımcıların bir araya geldiği derin bir stratejik vizyon altında olmaları ve her toplumun özgüllüğüne, geleneklerine ve kültürüne uyacak şekilde esnekliğin mevcut olması koşuluyla, ulusların izlediği üstünlük yolunu açıkça tanımladığını kanıtlıyor.

Üç ana temanın sürdürülebilir kalkınma ve sosyal ve bilişsel gelişimin desteklenmesi ile yakından ilgili olduğuna, birlikte yaşama kalitesinin iyileştirilmesine ve ekonomik ve sosyal düzeyler de dahil olmak üzere her düzeyde ulusların kazanımlarının artırılmasına katkıda bulunduğuna inanıyorum.

Bu nedenle Suudi Arabistan, kurucu kral (Allah rahmet eylesin) döneminden bu yana kültür, eğitim ve bilime büyük önem vermiştir.

Bununla birlikte, şu anda üç başlık, bilge liderliğimizden büyük bir ivme ve benzeri görülmemiş bir destek kazanmıştır.

Özel ve niteliksel programlar kalkınmanın temeli olarak tahsis edildiğinden Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Selman (Allah onu korusun) liderliğindeki iddialı gelecek vizyonunda (Suudi Arabistan 2030 Vizyonu) önemli bir unsur haline geldi.

Veliaht Prens'in direktifleri her zaman dünyanın yarını inşa etme konusundaki katılımına ve motivasyonuna atıfta bulunduğundan ve Suudi Arabistan'ın çeşitli konularda uluslararası düzeyde iş birliği ve ortak eylem sağlamak için sürekli çabasına dayandığından, Arap Birliği Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütü'nün (ALECSO) Suudi Arabistan Ulusal Eğitim, Bilim ve Kültür Komisyonu ile ortaklaşa "Yirmi birinci yüzyılda değişime doğru birlikte" sloganı altında "Yirmi birinci yüzyılda Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütlerinin Geleceği" adlı bir konferans düzenlemesi talep edildi.

Eğitim, kültür ve bilimi geliştirmeye yönelik tüm bölgesel ve uluslararası çabaları desteklemek, dünyanın refahı için kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Çabalar bir araya geldiğinde, koordinasyon, vizyon alışverişi ve stratejik iş birliği yoluyla hayal edebileceğimizden daha iyi bir dünyaya ulaşacağız.

İlgili kuruluşları Riyad'da bir araya getiren türünün ilk örneği olan bu etkinliği tüm paydaşların katılımıyla, zenginleştirici tartışmaya katkıda bulunmayı dört gözle bekliyoruz.

Amacımız eğitim, kültür ve bilim varlığının gücünü artıran bir imajın kristalleşmesine katkıda bulunmak, nesillerimizin geleceği için güçlü bir yapı taşı olmak ve daha yaratıcı, daha üstün, başarıda en samimi bir nesle bayrağı devretme konusunda daha güçlü olmak.
 


Suudi Arabistan, "Yirmi Birinci Yüzyılda Eğitim, Kültür ve Bilim Örgütlerinin Geleceği" Konferansı aracılığıyla diyaloğun, stratejik planlamanın, sürekli tartışmaların ve üç ana konuda fikir ve vizyon alışverişinin önemini vurgulamaktadır.

Tüm insanlığa ufuklar açan bu medeni çalışmada, gelişmeleri yakından takip edelim ve nesillerimizi onlarla silahlandırmak için kültürlerimizi çeşitli gelişmelerle bütünleşen bir bileşen haline getirelim.

Son olarak, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşları bu etkinlikte bize katılmaya ve çabaları birleştirmek ve insanlığın ve bir bütün olarak dünyanın geleceğini inşa etmek için hikâyenin başlangıcını yazmaya davet ediyorum.

Çünkü Suudi Arabistan'da herkese iyilik, barış ve sevgi getiren bir bakış açısı için, daha büyük bir gelişme ve daha parlak bir yarın için, herkesi bir araya getirmeyi öğrendik.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Independent Türkçe için çeviren: Asasmedia

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU