FBI’dan Jeffrey Epstein’ın “pedofili adasına” baskın

Trump, hakkındaki iddialar nedeniyle gözden düşen finansçının ölümüyle ilgili “tam soruşturma” yapılmasını istedi

FBI birimleri cinsel amaçlı insan kaçakçılığıyla suçlanan ve kaldığı cezaevinde intihar ettiği belirtilen Jeffrey Epstein’ın özel adasına baskın yaptı. İtibarını kaybetmiş finansçının tutukluluğu sırasında gözetiminden sorumlu iki gardiyanın da idari izne çıkarıldığı bildirildi.

Federal yetkililer Epstein’ın New York’ta tutulduğu cezaevinde görünürde intihar ettiği olaydan yalnızca iki gün sonra, etrafı Amerikan gemileriyle çevrili, içinde de golf arabalarının dolaştığı Little St. James Adası’nda inceleme yaparken görüldü.

Epstein, hakkındaki cinsel amaçlı insan kaçaklığına dair yeni ithamların yanı sıra uluslararası düzeyde cinsel amaçlı çocuk kaçaklığı şebekesi işletme iddialarıyla ilgili komplo suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyordu.

Epstein’ın özel adasının yakınlarında yelkenli kiralama işi yürüten Kelly Quinn, FBI baskınının düzenlendiği sırada yaşadıklarını NBC News’e şöyle anlattı:

Sadece sevimli balıkları izlemeye ve kaplumbağalarla birlikte yüzmeye çalışıyorduk. Şimdiyse bir FBI baskınının tam ortasındayız (…) Bu iş yıllardır zihnimizi meşgul ediyor (…) Bunların neden şimdi yaşandığını hepimiz gerçekten merak ediyoruz.

St. Thomas ve St. John adaları arasında kalan mülk, kamuoyunda “pedofili adası” olarak biliniyor. İnsan kaçakçılığıyla suçlanan Eptstein’ın zamanında 12 gibi küçük yaşta kız çocuklarını bu adadaki tesislere dağıttığı iddia ediliyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu arada Epstein’ın konutunun üzerinde havalandırılan bir insansız hava aracı FBI baskınını kayda aldı. YouTube’da paylaşılan görüntülerde ajanlar bir odadaki özel eşyaların arasından geçerken görülüyor. İnsansız hava aracının farkına varan ajanlar daha sonra operasyonun görüntülenmesini engellemek için pencere boyunca karton kutular yerleştiriyor.

FBI’ın baskın haberi, ABD Adalet Bakanlığı’nın Epstein’ın yaşamını yitirdiği New York Islah Merkezi’ndeki gardiyanlarla ilgili geçici atamaların yapıldığını duyurmasının ardından geldi. Bakanlığın açıklamasında Eptein’ın öldüğü gün görevli en az iki gardiyanın izne çıkarıldığı kaydedildi.

 

 

Epstein’ın öldüğü sırada ıslah merkezinde “ciddi derecede düzensizlikler” görüldüğünü söyleyen Adalet Bakanı William Bar, bakanlıklarının ve FBI’ın, gözden düşmüş finansçının ölümüyle ilgili soruşturmalarına devam ettiğini belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump ise gazetecilere yaptığı açıklamada Eptstein’ın ölümüne dair “tam soruşturma” yapılmasını istedi.

“Kesinlikle istediğim şey budur” diyen Trump, “Adalet bakanımızın, muhteşem adalet bakanımızın yapmakta olduğu da budur. Tam bir soruşturma yürütüyor” diye ekledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU