Beşiktaş'ı bırakan Devlet Bahçeli: Artık Karagümrüklüyüm

"Kalabalıkların arasına sızarak devlete ve hükümete meydan okunmasını provoke edenlerin önce tespiti, ardından da tecziyesi mutlaka yapılmalı, Türk sporu düştüğü karanlık dehlizden el birliğiyle çıkarılmalıdır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tribünlerden gelen "hükümet istifa" sloganlarına tepki gösterdi. "Kalabalıkların arasına sızarak devlete ve hükümete meydan okunmasını provoke edenlerin önce tespiti, ardından da tecziyesi mutlaka yapılmalı, Türk sporu düştüğü karanlık dehlizden el birliğiyle çıkarılmalıdır" diyen Bahçeli, Beşiktaş'taki üyeliğini bıraktığını da ifade ederek "Artık Karagümrüklüyüm" dedi.

Bahçeli’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Devleti ve hükümeti suçlayanlar arızalı, arsız ve art niyetlidir. İster istemez bazı eksikliklerin temininde aksaklıklar normaldir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti görevinin başındadır, mağdur vatandaşların yanındadır. Hiç kimse yalnız, kimsesiz değildir. Siyasi ve ekonomik rant devşirmeye heveslenenlerin arayışı bozgunculuktur.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri, Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerindeki “Hükümet istifa” çağrılarına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

"Hükümet istifa" bağırtısının koro halinde seslendirilmesi depremde hayatlarını kaybetmiş vatandaşlarımıza vahim bir saygısızlıktır. Alçakça bir kurgunun içindeler. Herkes haddini bilmelidir. Bundan böyle ben Karagümrük Sporluyum.

Tribünler çürük siyasi sloganların atılacağı mekânlar olamaz.

Kalabalıkların arasına sızarak devlete ve hükümete meydan okunmasını provoke edenlerin önce tespiti, ardından da tecziyesi mutlaka yapılmalı, Türk sporu düştüğü karanlık dehlizden el birliğiyle çıkarılmalıdır.

Bu hedef gerçekleşene kadar gönül verdiğim Beşiktaş Jimnastik Kulübü üyeliğinden ayrıldığımı tekraren ifade etmeyi milletime sadakat ve vefa borcu, felaketler karşısında da sorumluluk duygusu olarak addediyorum.

Balbay'a tepki

Bir yazısında "Depremin üzerinden iki hafta geçti. İnsanlar hâlâ başını sokacak çadıra muhtaç. Gördük ki çadır devleti bile değiliz!" ifadelerine yer veren Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay'a tepki gösteren Bahçeli, şöyle konuştu:

Ne ara bu kadar devlet ve millet düşmanı türemiştir. Gocunanlar olabilir ama bu soruları sormayalım mı? Seriye bağlanan önyargılar, serpiştirilen nifaklar, seviyesizlikler... 

Geçmişte CHP'den milletvekili seçilen bir kalem sahibi işgal ettiği bir gazete köşesinde 23 Şubat'ta şöyle yazmıştır: 'Depremin üzerinden iki hafta geçti. İnsanlar hala başını sokacak çadıra muhtaç. Gördük ki çadır devleti bile değiliz'. Türkiye'yi çadır devletinin bile aşağısına çekmeye çalışan bu sapık milletvekili ve çürük köşe yazarı edepsizdir, kemiksizdir, ciğersizdir, vicdanını da kin ve nefret sarmıştır. Utanması, ar etmesi gereken bu utanmaz devlet ve millet karşıtlarıdır.

“Depremzedelere çadır, konteyner, mobil duş ve tuvalet götüremediniz" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eleştiren MHP lideri, "Öyle anlaşılıyor ki, Kılıçdaroğlu komadadır, aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmiştir" şeklindeki iddiasını dile getirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU