Kılıçdaroğlu: Bilim insanlarının katılımıyla Ulusal Afet Stratejisi toplantılarımızın ilkini gerçekleştirdik

CHP lideri, “Ülkemizin böyle acılar yaşamaması için bilimin gösterdiği yolda, tüm paydaşları dahil ederek kararlılıkla ilerliyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün, çeşitli alanlarda önemli çalışmalar yapan bilim insanlarının katılımıyla Ulusal Afet Stratejisi toplantılarımızın ilkini gerçekleştirdik” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘Ulusal Afet Stratejisi’ toplantısında bilim insanlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, toplantının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Bugün, çeşitli alanlarda önemli çalışmalar yapan bilim insanlarının katılımıyla Ulusal Afet Stratejisi toplantılarımızın ilkini gerçekleştirdik. Ülkemizin bir daha böylesi acılar yaşamaması için bilimin gösterdiği yolda, ilgili tüm paydaşları dahil ederek kararlılıkla ilerliyoruz.

CHP, Ulusal Afet Stratejisi oluşturacak

CHP, yaşanan olumsuzlukları dikkate alarak, bir “Ulusal Afet Stratejisi” oluşturma ve afet duyarlılığını en üst düzeye çıkarma kararı aldı. Ulusal Afet Stratejisi’nin hazırlanmasının başlangıç adımı olarak afet odaklı çalışan farklı mühendislik dalları, şehircilik/mimari, sosyoloji, sağlık, yönetim ve lojistik alanlarından bilim insanlarını davet edildi.

CHP, bilim insanlarının katkılarının yanı sıra başta meslek örgütleri, ilgili sivil toplum kuruluşları, saha deneyimi olan uzmanlar ve gönüllülerin de katkısıyla politika çerçevesi ve uygulama planları yapılandırılacak. Milletvekillerinin TBMM çalışmaları ile de bu eşgüdüm sağlanacak.

Çalışmaları CHP Genel Sekreterliği koordine edecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU