Bahçeli'den "Deprem bölgesinde her şey var, devlet yok" diyenlere: Kanı bozuklar

"Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babablacılar kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar Türkiye televizyonlarında artık yer almamalıdır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaşananları eleştiren, "Devlet nerede?" diye soran kişilere "Kanı bozuk" dedi. MHP lideri, depremin ardından sadece grup toplantısında konuşmuş olması ve başka bir açıklama yapmış olmamasına yönelik eleştirilere de tepki göstererek "Deprem bölgesine gitmek için uygun zamanı bekledim. MHP nerede diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim" dedi. Bahçeli, deprem bölgesinde yer alan ve yardımları, arama-kurtarma çalışmalarını organize etmeye çalışan Haluk Levent ile Oğuzhan Uğur'a da tepki göstererek, iki isme "Sahtekar" dedi, yardımların AFAD'a yapılması gerektiği görüşünü savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En son olarak bir hafta önce yine partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, bugün de aynı kürsüde açıklamalarda bulundu. MHP liderinin ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Bin nasihat fayda etmiyor ama yeri geliyor bir musibet kendimize gelmemize vesile oluyor. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenmemiz gereken dönemdeyiz. Yara bere içindeyiz ama mutlaka iyileşeceğiz. Manevi bir imtihandayız ama bu imtihandan alnımızın akıyla çıkacağız. Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine inanıyoruz. Sarsıldık fakat düşmeyeceğiz. İnsanlarımızı kaybettik fakat milletçe kaybolmayacağız. Binalar üzerimize çöktü ama Türkiye’nin tökezlemediğini göstereceğiz.

"Notlarımızı alıyoruz"

İyiliğe sessiz kalıp kötülüğe nefes alan çapulcuları, dişimize sıkarak tahammül sınırlarımızı zorlayarak takip ediyor, lazım gelen notlarımızı da alıyoruz.

"Bölgeye gideceğim"

Titiz çalışmaları meşgul etmemek için gelişmeleri Ankara’dan takip ettim. Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya’da milletimle tek ses olacağım. Sırayla ziyaret edeceğim.  Başkaları gibi şov peşinde değiliz. Şimdi vakit yollara düşme vaktidir. Milletimle tek yürek olacağım. Deprem bölgesine gitmek için uygun zamanı bekledim. MHP nerede diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim.

 

"Yardımlar AFAD'a yapılmalı"

Devleti bir kenara itip ahbap çavuş ilişkisi içinde yardım toplanması bizim nazarımızda yanlıştır. Devletin yetişemediği ne vardır da ahbapçılar ve babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Yardımların AFAD aracılığıyla yapılması en doğru yoldur.

Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur açıklaması

Devleti kenara itip ahbap çavuş ilişkisiyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması, devletin inandırıcılığını gölgelemektedir. Bizim nazarımızda itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır. Hatay'da baraj yıkıldı yalanını sosyal medyada servis edenler afet bölgesinde neyin peşindedir. Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babablacılar kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar Türkiye televizyonlarında artık yer almamalıdır. Bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır?

"Uzaktan eğitimi destekliyoruz"

“Yağma ve talan yapanlar vatandaşlıktan çıkarılmalı, sığınmacılarsa ülkelerine gönderilmeli” önerisini gündeme getiren Bahçeli, birçok eğitmenin ve muhalefetin karşı çıktığı uzaktan eğitim kararını da desteklediklerini belirtti:

Üniversitelerin 3 aylık süre zarfında uzaktan eğitimine sıcak bakıyor, devletin yurt, misafirhane, kamp, sosyal tesislerinde barınma ihtiyaçlarının kısmen de olsa karşılanacağına inanıyoruz. Bu konuda salgın döneminden deneyim sahibi olduğumuzun da farkındayız. Türkiye yıkılmışken, hala uzaktan eğitime koro halinde karşı çıkanlar sorumsuz ve hastalıklı ruhlardır. Hayatta kalmayla eğitimi online sürdürme arasında bir tercih yapmak gerekirse, bu ağız birliği etmiş zevat acaba nerede duracak, ahlaki ve insani bir seçimi nasıl yapacaktır?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU